ČSSD: Sociální demokraté dokončili přípravy na sčítání hlasů v referendu

05.08.2014 12:34

Sociální demokraté dokončili přípravy na sčítání hlasů sledovaného vnitrostranického referenda. Hlasovací lístky, které jsou nyní uzamčeny ve speciální místnosti Lidového domu, bude sčítat 31členná Ústřední komise pro referendum. Výsledky hlasování členů, pokud se splní 25procentní limit účasti, budou pro stranu a členskou základnu závazné.

ČSSD: Sociální demokraté dokončili přípravy na sčítání hlasů v referendu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Nastává důležitý okamžik v novodobé historii naší strany. Jsem velmi rád, že sociální demokraté vyhlášení vnitrostranického referenda podpořili, protože tím projevili zájem prohloubit proces demokratizace a modernizace, který jsme úspěšně nastartovali. S napětím očekávám konečné výsledky referenda,“ sdělil předseda strany Bohuslav Sobotka.

Se sčítáním začne 31členná komise, ve které sedí zástupci všech krajských organizací, tuto středu brzy ráno. Celý proces přitom zaručuje jednoznačnou anonymitu hlasování – z obálky budou totiž vyjmuty a následně shromážděny verifikační lístky, samotný proces vyhodnocování odpovědí začne až poté.

Celkové výsledky referenda oznámí představitelé strany na tiskové konferenci ve středu v 18:30 hodin v Lidovém domě. Média navíc dostanou možnost samotné sčítání hlasů tentýž den v 10:00 hodin dopoledne vizuálně zaznamenat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…