Červíček (ODS): Ukolébavka „navýšili jsme investice“ zní opět v duchu „vrtěti psem“

05.01.2020 19:44

Komentář na facebookovém profilu k uplynulému týdnu

Červíček (ODS): Ukolébavka „navýšili jsme investice“ zní opět v duchu „vrtěti psem“
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

CO TÝDEN DAL A NEBO VZAL?!

Pondělí

… již zkraje týdne jsem zaznamenal publikované „růžové“ informace o našem státním rozpočtu: ZDE

Nechci být za každou cenu kritikem, ale nejen díky tomuto článku, ale i s ohledem na ostatní aktuálně komunikovaná sdělení vlády, nabývám přesvědčení, že si nikdo nechce uvědomit, jak je důležité šetřit například na provozu státu a netvářit, že na všechno i přes zpomalující se ekonomiku máme. Ukolébavka „navýšili jsme investice“ zní opět v duchu „vrtěti psem“, do příjmové stránky jsou započítávány rezervy a zvyšování daní, už dnes víme, že peníze na důchody projíme nejpozději do 10 let. Způsob hospodaření „u mě dobrý a po nás potopa“ připadá mi (zejména od člověka, který přišel byznysu, v němž se prezentoval úspěchy) poněkud podivný a nepřestávám si klást otázku, co zatím je?!

Úterý

…Silvestr - změnu letopočtu jsem strávil převážně doma s rodinou a při prvních bruslařských pokusech našeho tříletého Toníka. Zatím to na krasobruslařskou kariéru či následnictví staršího bráchy Martina v hokeji nevypadá, ale kdo ví?!

Středa

…říká se „jak na Nový rok, tak po celý rok“…snad mi mé novoroční běhání vydrží i v průběhu celého roku. Novoroční přání jsem již vyslovil v úterním video příspěvku, ale přesto – ještě jednou DĚKUJI Vám všem, kteří se o mé názory a práci zajímáte, píšete, říkáte mi své názory a podněty a budu za ně rád i v nadcházejícím roce. Měl bych ale ještě jedno malé přání, snažme se – a to nejenom na mé FB stránce - všichni vést opravdu předmětné a konstruktivní diskuse a jsem přesvědčen, že i rozdílné názory se dají vyjádřit slušnou formou, věcnou argumentací a respektem k názorům druhých. Urážet a kritizovat bez konkrétních argumentů je možná ze závětří domácího monitoru snadné, ale bez opravdové komunikace se naše společnost nikam nepohne - maximálně se bude ještě více rozdělovat. A také bych byl rád, abychom si všichni uvědomili, že nepřijde NĚKDO, kdo za nás jednoduše vyřeší problémy a zařídí nám blahobyt, ale že se o to, abychom se měli lépe, musíme přičinit MY všichni a KAŽDÝ sám za sebe. Minimálně tím, že se budeme o věci kolem nás zajímat, s těmi, kterým dáváme svou důvěru ve správu věcí veřejných, komunikovat, kontrolovat naplňovaní jejich slibů i kompetencí, setkávat se s nimi (na sociální sítě se opravdu všechno nevejde) - seznamovat s jejich názory a říkat nahlas ty své, a v neposlední řadě, že nebudeme kritizovat a argumentovat jenom doma u televizní obrazovky či monitoru počítače, ale využijeme svého volebního práva a dáme pro další období důvěru těm, kterým máme důvod věřit. Děkuji a přeji Vám k tomu ještě jednou hodně zdraví, vzájemného porozumění a nepromarněných příležitostí.

Čtvrtek

…první pracovní setkání - respektive příležitost poděkovat hasičům KHK za jejich práci – při roční bilanci 7 tisíc zásahů, z čehož bylo 902 požárů - je opravdu děkovat za co. Budu se již opakovat, ale opravdu jsem přesvědčen, že podpora složek IZS (PČR, HZS, ZS)je odpovědností a povinností všech politiků bez ohledu na jejich politickou příslušnost. Oni ji při svých zásazích také nerozlišují a jsou připraveni pomoci, kdykoliv a kdekoliv je třeba, a to mnohdy s nasazením vlastního zdraví či života. A doufám, že kromě díků jim bude stejně jako v loňském roce (10 mil. Kč) i v tom letošním v jejich práci nápomocna také finanční podpora, kterou kraj k zefektivnění práce hasičů vynakládá.

…a od IZS k dopravě - ZDE

Jen připomínám, že ministerstvo dopravy má už více jak 6 let na starosti hnutí ANO, přičemž neustále slyším o prioritách týkajících se výstavby dopravní infrastruktury (železnice, dálnice). Realita je ale opět spíše v intencích „slibem ne/zarmoutíš“ (stačí si jen vzpomenout na opakované sliby o termínech dostavby D11 a D35 v našem kraji). A pro pana ministra dopravy, který se slibů opravdu nebojí a „uvažuje“ o tom, že by chtěl stavět dálnice i večer, mám jeden tip - možná by stačilo začít stavět přes den??.

Pátek

ZDE - co dodat? 1. ledna jsme slyšeli z úst premiéra, jak báječně se máme už nyní a letos ještě "bude líp" . Jak se to konkrétně bude týkat infrastruktury v KHK se, kromě již připravených otázek k posunu termínů na úsecích D11 v našem kraji, se zájmem zeptám ministra dopravy 9.1. 2020. O tom, co jsem se dozvěděl, vás budu informovat.

Sobota, neděle

… kromě tradičních víkendových aktivit jsem si dopřál opět trochu hokeje v Hradci Králové. Už minulý týden, při zápase se Spartou jsem si říkal, že mnoho fanoušků nemá trpělivost a bojí se o play off, ale já jsem dlouhodobě přesvědčen o tom, že letos bude minimálně finále. Máme vynikajícího brankáře, skvělou obranu a útok vyřeší příchod dvou kvalitních centrů. Explzeňský Lev je výborný hráč v nejlepších letech a kdo bude tím druhým uvidíme - Vonderka?! Potom zase všichni budeme velebit Smoleňáka, Jergla, Červeného a další...;-) Ač to mnohým může přijít podivné, proč až nyní, kdy se konečně ve třech zápasech za sebou začalo týmu HC Mountfield dařit, přistoupil majitel klubu k takovým opatřením, mne tím překvapil vcelku příjemně (ZDE).

I skutečnost, že kabina přesto funguje, signalizuje, že hráči necítí potřebu se v prvé řadě proti jeho rozhodnutí ohradit, ale spíše dokázat, že předchozí špatný výkon nebyl tím, v čem by chtěli v dalším průběhu sezóny pokračovat a předvést, že skutečně umí a chtějí hrát hokej na extraligové úrovni. Rozhovor se šéfem přichází zřejmě v pravý čas.

Do 2. týdne roku 2020 Vám všem přeji, abyste ve všem, do čeho se pustíte nebyli dvojkami, ale jedničkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.