Chabr (TOP 09): Hlavní město svěří Praze 5 pozemky pro výstavbu sportovního areálu

24.04.2021 11:17

V pražských Hlubočepích by měl vzniknout zimní stadion pro školní mládež. Rozhodnutím Rady hl. m. Prahy získá potřebné pozemky pro výstavbu do své správy městská část Praha 5.

Chabr (TOP 09): Hlavní město svěří Praze 5 pozemky pro výstavbu sportovního areálu
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

„Předmětnou žádost Prahy 5 jsme projednali a schválili s tím, že pozemek vhodný pro obytnou zástavbu  zůstane v majetku hlavního města Prahy, které začne připravovat projekty nájemních domů.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38077 lidí

Naopak pozemky, které jsou vhodné pro výstavbu volnočasových projektů, budou svěřeny městské části. Počítá se i se stavbou multifunkční sportovní haly. Věřím, že jde o záměr, který občané se sportovním duchem ocení, jelikož se město potýká s deficitem volnočasových objektů,“ říká radní pro oblast správy majetku Jan Chabr.

„Oblast Barrandova je jedním z klíčových rozvojových území naší městské části. Jsme proto rádi, že jsme ve spolupráci s kolegy na Magistrátu hlavního města. Prahy dosáhli svěření strategicky důležitých pozemků, které můžeme využít pro vybudování nových veřejných kapacit a zlepšení nabídky sportovního, kulturního a vzdělávacího zázemí pro naše obyvatele,“ doplňuje radní Prahy 5 Jan Kavalírek.

Mezi ulicemi Štěpařská, Högerova a K Barrandovu se nachází nezastavěné pozemky, které jsou v současnosti částečně zatravněné a zarostlé náletovými dřevinami. Nyní Praha rozhodla, že dva pozemky ve svém vlastnictví o celkové výměře 7 485 m2 svěří do správy městské části Praha 5. Tento krok už v minulém roce schválila Majetková komise Rady hl. m. Prahy. Záměrem radnice Prahy 5 je podle žádosti o svěření z roku 2017 vybudovat na pozemcích sportoviště pro školní mládež.

K projektu už dříve vznikla také urbanistická studie „Barrandov – Štěpařská“, která řeší nezastavěné území o celkové rozloze zhruba 32 tisíc m2, kde jsou kromě městských pozemků zahrnuty i ty ve vlastnictví soukromého investora. Na nich by v budoucnu mohly vzniknout obslužné komunikace, náměstí, ucelené bloky s byty a komerční plochou nebo škola.

Na svěřených pozemcích studie konkrétně navrhuje umístit zimní stadion včetně podzemních garáží a uliční parkovací plochy i polyfunkční objekt s občanskou vybaveností, ubytováním pro sportovce i startovacími byty.  Investorem celého sportovního areálu má být městská část Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…