Fiala (SPD): Je načase, aby se ukrajinští „uprchlíci“ začali vracet domů

05.04.2024 23:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobé pobytu v České republice pro ukrajinské uprchlíky.

Fiala (SPD): Je načase, aby se ukrajinští „uprchlíci“ začali vracet domů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Ukrajinští uprchlíci budou moci zažádat o dlouhodobý pobyt v České republice. SPD s tím nesouhlasí, protože je to cesta, jak mohou získat české občanství. Fialova vláda připravuje půdu pro to, aby masy Ukrajinců získaly české občanství. S udělením dlouhodobého pobytu počítá další novela zákona Lex Ukrajina. Informoval o tom iDnes. Uprchlíci s tímto dlouhodobým pobytem budou moci po pěti letech požádat o trvalý pobyt. Trvalý pobyt je jednou z podmínek získání českého občanství. Podle nás je naopak načase, aby se ukrajinští „uprchlíci“ začali vracet domů, jelikož na drtivé většině Ukrajiny je bezpečno a probíhá normální život. Vždyť tam sami Ukrajinci jezdí ve statisících na dovolenou a i čeští dopravci posilují spoje.

V Česku je nyní 338 736 běženců. Jde jak o lidi, kteří si status dočasné ochrany prodloužili, tak o uprchlíky, kteří o ni požádali v letošním roce. Dosud bylo vydáno téměř 600 tisíc víz dočasné ochrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo tak to určitě! Už vidím jak se všechny ty Úkáčka budou chtít vrátit zpět na Ukrajinu!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVýtok_z_pochvy , 05.04.2024 23:57:55

|  7 |  0

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

23:07 Okamura (SPD): Evropská unie nadále energeticky dusí Českou republiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.