Gajdůšková (ČSSD): Voliči rozhodli. Strany čeká zkouška demokracie

27.10.2013 21:00

Voliči rozhodli a odpovědnost politiků je jejich vůli s pokorou naplnit co nejlépe. Předčasné volby byly přece proto, že sněmovna nefungovala a vláda neměla demokratický mandát ke správě země.

Gajdůšková (ČSSD): Voliči rozhodli. Strany čeká zkouška demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

ČSSD je nyní na tahu, i když nevyhrála tak, jak jsme si všichni představovali.  Každý hlas, který jsme dostali je ale pro nás obrovským závazkem a díky za něj.

Nesdílím i proto pesimismus komentátorů ani jejich podceňování úrovně demokratického myšlení občanů ČR. Ohrazuji se proti tomu, že výsledek voleb znamená, že nám zůstane fasáda demokracie bez jejího obsahu. Je pravda, že nové politické strany moc jasně neřekly, k jakým hodnotám se hlásí a bylo to těžké rozeznat i z jejich kampaní.  Jak to je doopravdy, jaké hodnoty ve skutečnosti zastávají a co budou prosazovat, se ukáže nyní, v průběhu vyjednávání o vládě. Nyní všechny strany čeká zkouška demokracie, odpovědnosti, státotvornosti. Musí nyní naplnit očekávání voličů, že nová politická reprezentace vyvede zemi z politické, ekonomické, sociální i morální krize. S tím šla také do voleb sociální demokracie. Jako vítěz voleb má nyní ČSSD povinnost pro naplnění tohoto cíle udělat maximum jakkoliv to bude těžké. Teprve selhání v této úloze by byla skutečná prohra a to všech sociálních demokratů bez rozdílu.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Gajdůšková - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…