Grois (ČSSD): Rekonstrukce ulic Bala a Na Vyhlídce finišují, Otokara Březiny je v plném proudu

19.06.2019 17:21

Hned tři komunikace letos opravuje znojemská radnice. Celkově do jejich oprav investuje 20,6 milionů korun.

Grois (ČSSD): Rekonstrukce ulic Bala a Na Vyhlídce finišují, Otokara Březiny je v plném proudu
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

Rekonstrukce ulic Bala a Na Vyhlídce, která navazuje na rekonstrukce inženýrských sítí z loňského roku, se blíží do finále, zatímco práce na kompletní rekonstrukci ulice U Rybníka v Příměticích se s prázdninami rozběhnou. Naplno stavbaři nyní pracují v ulici Otokara Březiny.

V ulicích Bala a Na Vyhlídce, kde město investovalo do kompletně nového povrchu, chodníků, do rekonstrukce opěrné zdi a do nového veřejného osvětlení s LED svítidly, se mají všechny práce dokončit do 30. června. „Nyní se pokládá asfalt. Následně už zbude jen dobudování chodníku na jedné straně ulice a instalovat zábradlí na novou opěrnou zeď. Vše ostatní je hotové. Děkuji moc všem bydlícím za trpělivost s touto stavbou,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

„A máme ještě jedno pozitivum - podařilo se nám tu ušetřit 2,4 milionů korun, a to díky dobrému podloží silnice a zvolenému řešení při sanaci opěrné zdi (použili jsme speciální mikropiloty),“ dodává Grois. Celkově město investovalo tedy 8,6 milionů korun. Práce prováděla firma Firesta.

Na nové silnici a chodníku se pracuje také v ulici Otokara Březiny. Sem město investuje cca 7,3 milionů korun. Práce tu provádí firma Colas, která podala nejvýhodnější nabídku. Hotovo má být během srpna.

Do ulice U Rybníka v Příměticích se stavbaři nastěhují začátkem července. Vybuduje se tu nový chodník, silnice i nové veřejné osvětlení. Drobných úprav se tu dočká i zeleň. Vše by vše mělo být hotovo začátkem října. Do oprav město investuje 4,7 milionů korun. Prací se ujme firma Strabag, která podala nejvýhodnější nabídku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …