Hájek (ANO): Existuje možnost jak získat zpátky byty OKD?

06.02.2018 21:20

Dneska se poprvé sešla naše sněmovní vyšetřovací komise k prošetření privatizace společnosti OKD. I když v minulém volebním období Sněmovna zřízení této komise odmítla, teď máme konečně zelenou!

Hájek (ANO): Existuje možnost jak získat zpátky byty OKD?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec ANO za Moravskoslezský kraj Josef Hájek.

Na prvním  jednání komise mě dnes předseda Lukáš Černohorský pověřil detailní analýzou "Sobotkovy"  privatizace 46% podílu státu na OKD z roku 2004, Lubomír Zaorálek by měl prošetřit tunelování OKD Bakalou.

Chceme se zaměřit na převod státních akcií OKD do vlastnictví jiných osob, na snížení základního jmění společnosti ve druhé polovině 90. let a příčiny úpadku OKD. Především bychom ale měli řešit, jestli existuje možnost, aby stát získal zpět desítky tisíc bytů OKD. Další jednání komise je naplánováno na prvního března. Do té doby si nastudujeme potřebné materiály od ministerstva financí či Bezpečnostní informační služby. O výstupech z jednání budu samozřejmě ihned informovat.

Kdo mě zná, ten ví, že tato kauza je mojí srdeční záležitostí. V OKD jsem pracoval desítky let a mám tam mnoho bývalých kolegů a přátel, kteří se nikdy nesmířili s tím, jak společnost dopadla, jak byla vytunelována.

Lidé, kterých se kauza OKD týká, jsou už za ty roky řečmi kolem prošetřování značně unavení a jsou skeptičtí, ale já věřím, že práce naší komise jim konečně přinese tolik potřebnou satisfakci. A přispěje hlavně k tomu, aby se podobný prodej už nikdy v budoucnu neopakoval.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…