Hamáček (ČSSD): Není to žádná loupež

04.10.2021 16:36

Všude na Západě existuje něco, čemu se říká progresivní zdanění. Tady u nás je to strašák, kterým se straší lidi, že jim někdo sebere peníze, které vydělají.

Hamáček (ČSSD): Není to žádná loupež
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

To, že bohatí platí větší daně než chudí, není nic jiného než solidarita. Těm bohatým i po tom vyšším zdaněním zbyde více peněz než těm chudším. Je to základem společenské stability. My chceme jenom to, aby u nás platil stejný daňový systém jako na Západě. Aby lidé, kteří vydělávají do 100 tisíc korun, tak u nich se žádné daně zvedat nebudou. Ti, co mají přes 100 tisíc měsíčně, tak budou platit vyšší daně.

To samé platí i pro daň dědickou. Pokud někdo zdědí majetek, a to více než 50 milionů korun, tak je potřeba, aby ho zdanil. Pokud někdo zdědí pár drobných po babičce, tak na to mu samozřejmě nikdo nesáhne.

Takže znovu říkám, není to žádná loupež, žádná diskriminace. Je to prostě způsob, jak udržet v České republice sociální smír a udržet minimální solidaritu mezi bohatými a těmi méně bohatými.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…