Havlíček (ANO): Nejdřív se nám vláda vysměje, pak hledá vlastní cestu a nakonec to udělá podle nás

31.03.2022 13:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novým pravidlům covidových náhrad.

Havlíček (ANO): Nejdřív se nám vláda vysměje, pak hledá vlastní cestu a nakonec to udělá podle nás
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Karel Havlíček (ANO)

Dopadlo to jako vždy. Nejdříve se nám vláda vysměje, potom hledá vlastní cestu a nakonec to udělá podle nás. Covidové podnikatelské programy MPO za 11 a 12/21 C-Nepokryté náklady a C-2022 budou konečně spuštěny v naší verzi, byť vláda nakonec část postižených firem hodila přes palubu. Zpoždění ve vypsání programů jsou ale 3,5 měsíce, ačkoliv bylo vše připraveno k 16/12/21......pro podnikatele to znamená, že budou mít zdroje půl roku po restrikcích.

A protože ministr Síkela hraje za barvy STAN, neuškodí si připomenout názory jeho stranických kolegů:

15/12/20, V. Rakušan (STAN): Podnikatelé neustále poslouchají věty o tom, že si v příznivých dobách měli udělat polštáře, aby zvládli krizové situace. Toto je falešná argumentace, doba pokročila, i podnikatelé s rezervami jsou v existenčních problémech. Chceme po vládě, aby uhradila 100 % nákladů podnikatelům a firmám, aby uhradila minimálně 75 % ušlého zisku u malých a středních firem, u velkých firem potom 70 % ušlého zisku ze stejného období loňského roku.

31/3/21 Piráti a STAN žádají zvýšení kompenzací a úpravu podmínek, aby na pomoc dosáhly VŠECHNY zasažené firmy. Návrhy podpořila i speciální sněmovní komise.

30/3/21 Mikuláš Ferjenčík (PirSTAN) vyzval Havlíčka, aby podmínky pomoci ještě vláda vylepšila. Aby na kompenzaci měly nárok už ti, jimž se propadly tržby minimálně o 40 procent, a aby měli nárok buď na 800 korun na zaměstnance za každý den, nebo na 70 procent fixních nákladů. Získal pro to i podporu většiny členů komise složené ze zástupců všech stran.

A možná si vzpomeneme i na slova Zbyňka Stanjury, která pronesl na den přesně před rokem: Vyplacená přímá pomoc je malá, mohla být větší, měla být větší, reagoval tehdy jako šéf sněmovní komise a předseda poslaneckého klubu ODS.

Zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…