Havlíček (ANO): Nejdřív se nám vláda vysměje, pak hledá vlastní cestu a nakonec to udělá podle nás

31.03.2022 13:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novým pravidlům covidových náhrad.

Havlíček (ANO): Nejdřív se nám vláda vysměje, pak hledá vlastní cestu a nakonec to udělá podle nás
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Karel Havlíček (ANO)

Dopadlo to jako vždy. Nejdříve se nám vláda vysměje, potom hledá vlastní cestu a nakonec to udělá podle nás. Covidové podnikatelské programy MPO za 11 a 12/21 C-Nepokryté náklady a C-2022 budou konečně spuštěny v naší verzi, byť vláda nakonec část postižených firem hodila přes palubu. Zpoždění ve vypsání programů jsou ale 3,5 měsíce, ačkoliv bylo vše připraveno k 16/12/21......pro podnikatele to znamená, že budou mít zdroje půl roku po restrikcích.

A protože ministr Síkela hraje za barvy STAN, neuškodí si připomenout názory jeho stranických kolegů:

15/12/20, V. Rakušan (STAN): Podnikatelé neustále poslouchají věty o tom, že si v příznivých dobách měli udělat polštáře, aby zvládli krizové situace. Toto je falešná argumentace, doba pokročila, i podnikatelé s rezervami jsou v existenčních problémech. Chceme po vládě, aby uhradila 100 % nákladů podnikatelům a firmám, aby uhradila minimálně 75 % ušlého zisku u malých a středních firem, u velkých firem potom 70 % ušlého zisku ze stejného období loňského roku.

31/3/21 Piráti a STAN žádají zvýšení kompenzací a úpravu podmínek, aby na pomoc dosáhly VŠECHNY zasažené firmy. Návrhy podpořila i speciální sněmovní komise.

30/3/21 Mikuláš Ferjenčík (PirSTAN) vyzval Havlíčka, aby podmínky pomoci ještě vláda vylepšila. Aby na kompenzaci měly nárok už ti, jimž se propadly tržby minimálně o 40 procent, a aby měli nárok buď na 800 korun na zaměstnance za každý den, nebo na 70 procent fixních nákladů. Získal pro to i podporu většiny členů komise složené ze zástupců všech stran.

A možná si vzpomeneme i na slova Zbyňka Stanjury, která pronesl na den přesně před rokem: Vyplacená přímá pomoc je malá, mohla být větší, měla být větší, reagoval tehdy jako šéf sněmovní komise a předseda poslaneckého klubu ODS.

Zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.