Hejtman Hašek: Jako reprezentanti krajů musíme pečlivě sledovat nejen dění v Evropě

26.06.2015 11:49

V kalendáři hejtmanů a diplomatického sboru se pevně zakotvil květnový termín, jako čas pro vzájemné setkání - tradiční setkání hejtmanů s diplomatickým sborem se tento týden uskutečnilo na Štiříně.

Hejtman Hašek: Jako reprezentanti krajů musíme pečlivě sledovat nejen dění v Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Již počtvrté se na tradičním místě, na Zámku Štiřín, v prostorách Salmova sálu, sešli hejtmani českých a moravských krajů s diplomatickým sborem v ČR. Setkání stejně jako každý rok navazuje na individuální setkávání krajských reprezentací s diplomaty států, které mají zastoupení v České republice. Cílem tohoto setkání je shrnutí celoročních aktivit, které v jednotlivých krajích vedou krajské reprezentace se svými zahraničními partnery. Témata těchto jednání jsou si napříč regiony velmi podobná. Především ekonomická diplomacie, jednání o rozvoji nejen příhraniční spolupráce. Dále pak měrou neméně významnou, jednání o rozvoji turistického ruchu a o nabídkách, které mohou zaujmout návštěvníky ze zahraničí.

Dnešní setkání zahájili společně předseda Asociace krajů České republiky, jihomoravský hejtman Michal Hašek a za diplomatický sbor velvyslanec Rakouska Ferdinand Trauttmensdorff.

Ve svých projevech vzájemně ocenili kompatibilitu a kontinuitu vzájemné spolupráce krajů a diplomatického sboru. Jak připomněl rakouský velvyslanec F. Trauttmansdorff, za dobu jeho působení se v České republice vystřídaly již 4 vlády, na 80 ministrů a nespočet vládních úředníků, zatímco při kontaktech a spolupráci s regiony jsou velmi cenné kontinuální vazby a stabilita. Michal Hašek pak ve svém projevu mimo jiné řekl: „V dnešní době musíme my, jako reprezentanti regionů, pečlivě sledovat dění nejen v Evropě ale mezinárodní vztahy a události obecně. Musíme být připraveni reagovat a vnímat dopady mezinárodních událostí na naše kraje."

Asociace krajů České republiky vhodnou formou rozvíjí plnohodnotné vztahy se svými partnery mimo hranice naší země a snaží se, na regionální úrovni, tyto vztahy efektivně zhodnotit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

12:17 Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice.