Hejtman Suchánek: Škola v Zábřehu má novou gastro učebnu

13.03.2022 20:33

Žáci získají přístup k moderním technologiím

Hejtman Suchánek: Škola v Zábřehu má novou gastro učebnu
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

Novou gastro učebnu za téměř 1,8 miliónu korun zprovoznila Střední škola sociální péče a služeb v Zábřehu. Na modernizaci vybavení se zásadní měrou podílel Olomoucký kraj, který do projektu investoval necelý milión, více než 800 000 pak putovalo z rozpočtu projektu Implementace krajského akčního plánu v Olomouckém kraji II (IKAPOK II). 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

„Mám z tohoto projektu a jeho výsledku opravdu radost. Nejen ze své osobní zkušenosti na Správě kolejí a menz Univerzity Palackého v Olomouci dobře vím, jak moc nám v současnosti na trhu práce chybí profese, které vychovává právě naše škola v Zábřehu. Moderně zařízená gastro učebna spolu s odbornými pedagogy umí vybavit studenty této školy potřebnými znalostmi a kompetencemi, a lépe je připravit pro budoucí zaměstnavatele, kteří na ně nejen v rámci Olomouckého kraje velmi čekají. Držím škole i studentům a studentkám palce. A děkuji,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Gastro učebna se oproti původní podobě zvětšila díky tomu, že se spojila s místností bývalého kabinetu. Investice Olomouckého kraje směřovala na stavební práce, modernizaci elektroinstalace a technických rozvodů. Další peníze šly na samotné gastro vybavení.

Novou učebnu budou využívat žáci oborů Kuchař – číšník a Stravovací a ubytovací služby. S rekonstrukcí začala firma vloni o prázdninách.

„Z nového vybavení budou moci žáci využívat například moderní konvektomat, vakuovou baličku, barový drtič ledu a podobně. Kraj se touto investicí snaží podpořit nejen kvalitu odborné výuky, ale také přilákat více zájemců o obory v gastronomických službách,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Modernizace gastro učebny zábřežské školy je součástí daleko rozsáhlejšího krajského projektu. Ten chce na podobné investice vynaložit v celém regionu přibližně 55 miliónů korun. Zaměří se přitom na podporu těch oborů, po nichž je na trhu práce největší poptávka. Kromě investičních a modernizačních akcí dojde také k prohloubení spolupráce mezi školami a firmami z regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …