Hrnčíř (SPD): Naše vláda nedokáže řešit extrémní zdražování

11.03.2022 5:34

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje potravinovou soběstačnost ČR, čemuž se Demoblok opakovaně vysmíval. Myslím, že už je smích přešel. Minimálně občany naší země určitě.

Hrnčíř (SPD): Naše vláda nedokáže řešit extrémní zdražování
Foto: Archiv J. Hrnčíř
Popisek: Poslanec SPD Jan Hrnčíř

Po neskutečném zdražení pohonných hmot a energií, dochází k dalšímu zdražování potravin. Zemědělskou produkci ovlivňuje nejen šílená cena energií, benzínu nebo nafty, ale bohužel i skokový nárůst cen u ostatních komodit. Cena pšenice vzrostla jen za minulý týden o 40%. U pečiva se tak očekává další nárůst cen na dvojnásobek i více, stejně jako u masa, neboť se samozřejmě zdraží i krmné směsi. Je zřejmé, že se situace bude i nadále zhoršovat. Naše vláda odmítá situaci účinně řešit a schovává se za floskule o ceně za svobodu. Přitom svobodu slova neustále pošlapává.

Co dělat? Krátkodobým řešením je snížení daní na energie, pohonné hmoty a základní potraviny po vzoru Polska a Maďarska, účinným řešením je pak odstoupení od Green Dealu EU a systému obchodování s emisními povolenkami. Zároveň je potřeba zajistit energetickou a potravinovou soběstačnost České republiky a dostavět nové bloky jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně.

Pro hnutí SPD je zajištění energetické a potravinové bezpečnosti, levné elektřiny a dostatku levných energetických zdrojů a levných potravin jedním ze základních pilířů suverenity, svobody a prosperity naší země.

Článek byl převzat z Profilu PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

16:21 Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu