Hudeček: Bez aktivní účasti na veřejném životě si svobodu a demokracii neuhájíme

17.11.2013 12:55

Primátor uctil památku obětí ze 17. listopadu 1939.

Hudeček: Bez aktivní účasti na veřejném životě si svobodu a demokracii neuhájíme
Foto: praha.eu
Popisek: Oslavy 17.listopadu v roce 2013, Národní třída v Praze

Pražský primátor Tomáš Hudeček a radní Ludmila Štvánová dnes položili věnec v barvách hlavního města s primátorskou stuhou k budově Hlávkovy koleje. Uctili tak památku studentů českých vysokých škol, kteří byli 17. listopadu popraveni nebo odvezeni do koncentračního tábora.

Pietní vzpomínky u pamětní desky studenta Jana Opletala se zúčastnili představitelé státu, samosprávy, českých vysokých škol, zahraniční diplomaté i zástupci Českého svazu bojovníků za svobodu.

„Jan Opletal a mnoho dalších zemřelo, když hájili svobodu naší země. Kéž bychom se při vzpomínce na tyto oběti konečně poučili a uvědomili si, že bez aktivní účasti na veřejném životě a bez ochoty dát najevo svůj názor, si tuto svobodu a demokracii uhájit nedokážeme,“ řekl ve svém projevu mimo jiné primátor Tomáš Hudeček.

Události 17. listopadu 1989 si představitelé Hlavního města Prahy - primátor Tomáš Hudeček, náměstek primátora Jiří Nouza, radní Ludmila Štvánová, Martin Dlouhý a Jan Vašíček - připomněli položením květin a zapálením svíček v podloubí Národní třídy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…