Kalousek (TOP 09): Není tady sebemenší rozpočtová souvztažnost

06.11.2019 18:46

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2019 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon číslo 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 490, třetí čtení.

Kalousek (TOP 09): Není tady sebemenší rozpočtová souvztažnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo. Neříkám to rád, ale po panu ministrovi kultury i pan ministr vnitra prezentoval totální neznalost rozpočtové problematiky. Ty peníze nemají mašličky, pane ministře vnitra. To není tak, že na ten rodičák se musí ausgerechnet hned vybrat tedy z alkoholu, z hazardu, z lihu a z dalších daní, které v tom daňovém balíčku zvyšujete. Ono to může být na úkor jiných výdajů. Je to prostě otázka vládních rozpočtových priorit, které jsou absolutně volné. A není tady sebemenší rozpočtová souvztažnost. Je tady jednoduchá otázka. Co je pro vás důležitější? Schválení rodičovského příspěvku nebo zvýšení daní. Dostal jste férovou nabídku, už jí po několikáté, abychom všichni hlasovali o rodičovském příspěvku. A vy říkáte: Ne, ne, ne, ne. Teprve, až bude schváleno to zvýšení daní, protože to má spolu souvztažnost.

Nemá. To není ani sociální pojištění, které má souvztažnost s výplaty důchodů, ani zdravotní pojištění, které má souvztažnost s úhradovou vyhláškou. To jsou prostě příjmy státního rozpočtu. Pak je čínská zeď a pak jsou výdaje. A mezitím nejsou žádné mašličky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…