Komínek (KSČM): Mezikrajské vlaky stále v ohrožení

31.10.2021 6:32

Zastupitelstvo Ústeckého kraje bude 1. listopadu schvalovat nový plán dopravní obslužnosti, který bude platit v období 2022–2026.

Komínek (KSČM): Mezikrajské vlaky stále v ohrožení
Foto: archiv
Popisek: Zastupitel KSČM Jaroslav Komínek

Zcela nepochopitelně se v něm však počítá s ústupky vůči Středočeskému kraji, který dlouhodobě usiluje o úplné zrušení vlaků Slaný – Louny a další škrty v úseku Lužná u Rakovníka – Žatec. Tedy o zhoršení dopravy a horší propojení okrajových částí našeho kraje s většími městy ve Středočeském kraji a s Prahou pro naše občany.Všichni si asi pamatujeme na předvolební kampaň Karla Havlíčka (ANO), který kritizoval středočeskou hejtmanku Petru Peckovou a radního Petra Boreckého (oba STAN) za rušení vlaků.

Bylo by tedy nepochopitelné a určitě politickou chybou, kdyby v této situaci koaliční zastupitelé z hnutí ANO hlasovali pro takový plán, který by šel Středočeskému kraji na ruku a byl by v rozporu s tím, co hlásal Havlíček. Stejné zklamání by to bylo i od Spojenců pro kraj, kteří se dosud hlásí k zásluhám a boji za záchranu regionálních tratí, nebo třeba za obnovu Kozí dráhy.

Na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje budu požadovat vypuštění všech částí, kde se mluví o možném rušení těchto spojů.

Věřím, že koalice vyslyší tento požadavek, protože by bylo chybou tento Plán dopravní obslužnosti, který je jinak velmi kvalitně a odborně připraven, neschválit.

Článek byl převzat z Profilu Jaroslav Komínek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…