Kovářová (STAN): Je nutné najít model, který nebude upřednostňovat některé segmenty

01.04.2022 19:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novele stavebního zákona

Kovářová (STAN): Je nutné najít model, který nebude upřednostňovat některé segmenty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Místopředsedkyně STAN Věra Kovářová živě

Zúčastnila jsem se konference „Summit stavebního rozvoje”, kterou připravila Sdružení pro architekturu a rozvoj.??? Obecní dům - tento klenot české secese - byl důstojným místem pro diskusi o českém stavebnictví, jeho významu a perspektivách. Tomu odpovídalo i reprezentativní zastoupení hlavních diskutujících a účast dvou ministrů koaliční vlády: ministra dopravy Martina Kupky a (moderně online) ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše.

Témat a pohledů na stavebnictví bylo dost a veskrze zajímavých, ale otevřeně se hovořilo i o problémech. Covid, energetická krize, inflace a v neposlední řadě dopady války na Ukrajině. Také se diskutovalo o stavebním zákoně.

Uvědomila jsem si opět, jak je tento zákon významný a jak je důležité připravit jeho novelu kvalitně. Není to samozřejmě jednoduché, protože to vyžaduje najít takový model, který nebude upřednostňovat jeden či dva segmenty oboru a naopak některé upozadí. Ale vzhledem k výzvám a nelehké politické i ekonomické situaci nejen České republiky je povinností nejen politiků, ale také ekonomických subjektů, hledat řešení vyvážená a spravedlivá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…