„Za zjištěné nedostatky bylo uděleno celkem 74 sankcí v celkové výši 149.700,- Kč. Kromě finančních sankcí bylo uděleno 49 opatření, nejčastějším byl příkaz k provedení sanitace a dezinfekce (v 17 případech.) Dále byl 2x dán příkaz k likvidaci směsi a pasty na výrobu zmrzliny s prošlou dobou spotřeby a 1x příkaz ke změně vstupních surovin, a ve 14 případech bylo nařízeno ukončení výroby zmrzliny, ať již celkový provoz nebo pouze závadný druh, nebo pozastavení výroby a prodeje do odstranění zjištěných nedostatků,“ popisuje hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Ministerstvo zdravotnictví