Marková (KSČM): Výzva Vládě České republiky

21.08.2013 14:01

Důrazně žádám vládu Jiřího Rusnoka, aby okamžitě začala konat a bez dalšího otálení zvýšila platbu za tzv. státní pojištěnce tak, jak k tomu vyzývá usnesení Poslanecké sněmovny, schválené na návrh KSČM.

Marková (KSČM): Výzva Vládě České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soňa Marková

Tyto platby, kterými stát přispívá do veřejného zdravotního pojištění miliónům občanů České republiky - především seniorům, dětem, zdravotně postiženým, maminkám na mateřské dovolené a studentům -, nebyly valorizovány několik let od nástupu pravicové vlády Mirka Topolánka. Spolu s navýšením sazby DPH tak stát soustavně „tuneluje“ rozpočet veřejného zdravotního pojištění a pacienti, kteří zdravotní péči nejvíce potřebují, jsou nuceni platit čím dál více peněz ze svých stále hubenějších peněženek. Pravicová vládní koalice pod vedením asociální ODS, a později i ještě asociálnější TOP 09 způsobila, že se kvalitní zdravotní péče pacientům soustavně vzdaluje. Likvidační úhradová vyhláška, nový indikační lázeňský seznam, nedůsledný boj proti korupci ve zdravotnictví, zdražující se léky a zdravotnické prostředky – to vše na jedné straně navyšuje nároky na veřejné zdravotní pojištění, a na straně druhé sahá stále více do kapes pacientů. Tyto finanční prostředky potom chybí na potřebnou léčbu občanů České republiky.

Navýšení plateb za státní pojištěnce bude tou nejlepší tečkou za působením vlády v demisi a nebude ani nutné přijímat zákonné opatření o „rdousících“ poplatcích za pobyt v nemocnicích.

Mgr. Soňa MARKOVÁ, poslankyně PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…