Ministr Stanjura: Ten návrh je úplně nesmyslný a má jenom sloužit ke zdržování

03.06.2022 18:33

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 3. června 2022 k návrhu na volbu člena Rady České televize na uvolněné místo s funkčním obdobím do 27. května 2026.

Ministr Stanjura: Ten návrh je úplně nesmyslný a má jenom sloužit ke zdržování
Foto: Screen vysílání Prima CNN
Popisek: Zbyněk Stanjura v Partii

Tak je škoda, že hnutí ANO a SPD nedůvěřují svým poslancům a chtějí, aby to dávali do obálky, aby nemuseli jejich šéfové klubu nebo pověřené osoby kontrolovat jejich lístky. Jinak tomu vůbec, vůbec nerozumím. Mimo jiné před chvílí jsme rozhodli, jestli bude volba tajná, nebo veřejná, taky jsme mohli rozhodnout, že bude veřejná, tak já nevím, jestli bychom měli ruce v obálce... Stejně by to bylo na sjetině poznat. Takže je to snaha jenom zdržovat. Pak dopadnou volby a co řekne pan předseda SPD Tomio Okamura? Si tipnu: "My jsme je nevolili!" A jak to víme? Jak zkontrolujeme tohle tvrzení? Jak nám to dokážete, že ty lidi jste nevolili zrovna vy, když nás budete kritizovat? Takže ten návrh je úplně nesmyslný a má jenom sloužit ke zdržování. To je všechno. Nám to nevadí, my jsme připravení, my máme času dost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce