Ministr Stropnický: K posilování prestiže ČR využíváme různé formy diplomacie

10.02.2018 17:49

Ministr Martin Stropnický jednal s novým generálním ředitelem Českých center

Ministr Stropnický: K posilování prestiže ČR využíváme různé formy diplomacie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický se 7. února 2018 v Černínském paláci setkal s nově jmenovaným generálním ředitelem Českých center Ondřejem Černým. V rámci schůzky hovořili zejména o budoucím směřování Českých center a jejich spolupráci s MZV.

Šéf české diplomacie na úvod schůzky pogratuloval Ondřeji Černému ke jmenování do nové funkce, které se ujal 1. února 2018, a zdůraznil význam Českých center jako jednoho z aktivních nástrojů české zahraniční politiky. „K posilování prestiže a dobrého jména ČR ve světě využíváme různé formy diplomacie, nejen tradiční politickou a ekonomickou, ale také veřejnou a kulturní,“ připomněl ministr Martin Stropnický. Zároveň ocenil každodenní práci všech, kteří v loňském roce přispěli ke konání více než 2 300 akcí pořádaných Českými centry.

Generální ředitel Českých center Ondřej Černý doplnil, že v letošním roce se Česká centra ve velké míře zaměří na posilování dobrého jména ČR prostřednictvím projektů k oslavám výročí naší země, ke které přispěje rozsáhlá série akcí spoluorganizovaná Českými centry a MZV. Zároveň ujistil ministra Stropnického o tom, že i nadále bude zahraniční síť Českých center aktivní posilou zastupitelských úřadů ČR v oblasti veřejné diplomacie ve 22 zemích, ve kterých působí.

U příležitosti tohoto setkání podepsali oba zástupci také Dohodu o podmínkách poskytování vzájemné součinnosti, která detailněji upravuje spolupráci mezi Ministerstvem zahraničních věcí, respektive zastupitelskými úřady ČR, a kancelářemi Českých center v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…