Nacher (ANO): Kdo se řetězci nezalíbí, má smůlu bez ohledu na cenu a kvalitu

13.04.2021 19:28

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 13. dubna 2021 k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích

Nacher (ANO): Kdo se řetězci nezalíbí, má smůlu bez ohledu na cenu a kvalitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Pěkné odpoledne, dámy a pánové, vážený pane ministře.

Já se přihlásím se až v té debatě, ale musím reagovat na to, co tady zaznělo i od mého ctěného kolegy Honzy Skopečka, se kterým jinak souhlasím v té teorii. Ta teorie taková je, že tam, kde je konkurence, tak ta tlačí samozřejmě na cenu a je to ve prospěch těch klientů. Já se jenom obávám, že tady ta konkurence prostě ne vždy, já to nechci paušalizovat, ale funguje. Když se třeba podíváme - já odebírám dTest a podívám se, jak tam dopadají ty české výrobky, tak ty často dopadají na těch prvních místech, dokonce jsou i cenově nejvýhodnější, a pak když je hledám v těch řetězcích, tak často narážím a nenajdu je, takže to mi najednou neštymuje. Patří to mezi ty kvalitnější, patří to mezi ty levnější a já to těžko hledám. A nebo je to ta známá finta - nemám to v té výšce očí, kde se to nejvíc prodává, ale je to někde dole apod.

To znamená, že to, co tady říkal kolega Skopeček i jeho předřečníci, platí. Jenom já k tomu dodávám, že v některých momentech této věci je to teorie a tady to v té praxi bohužel, neříkám vždycky, já se tady nikdy nesnažím paušalizovat, ale bohužel to někdy fakt skutečně nefunguje. A ten, kdo se nezalíbí v tom řetězci, tak má smůlu bez ohledu na cenu a kvalitu.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny