Niedermayer (TOP 09): Nástup plukovníka Prymuly jistou organizaci přinesl

19.10.2020 8:36

Komentář na facebookovém profilu k eskalaci epidemie koronaviru

Niedermayer (TOP 09): Nástup plukovníka Prymuly jistou organizaci přinesl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Premiér Babiš zřejmě nechtěl pojmenoval, kam jeho chaotické, nekompetentní a často jeho osobní problémy řešící vládnutí, dostalo naši zemi - do situace katastrofální.

Je pravda, že situace se dnes zhoršuje napříč Evropou, což dokládá i to, že naše plenární jednání již nebude jen částečně online, ale plně se odehraje na síti. Ale velmi dobře víme, jak velký byl přínos našich chyb ke vzniku velmi složité situace u nás.

Jsem rád, že nástup plukovníka Prymuly přece jen jistou organizaci a plánování přinesl. Ale účelné je nejen připravit se na horší stav, ale i hledat pomoc i jinde. Doufám, že pro premiéra a další lidi, kteří vidí pojem "solidarita" výhradně jednosměrně, a svět často omezují do hranic Visegrádu, to bude probuzení (pokud je ho schopen). Věřím, že to, jak "solidárně" se k mnoha z nich choval dříve on, nebudou připomínat, neb ve hře je zdraví tisíce lidí, kteří za dřívější chování premiéra, nemohou.

Anketa

Je dobře, že policie rozehnala demonstranty na Staroměstském náměstí?

80%
20%
hlasovalo: 25654 lidí

Už na konci září k nám "z Bruselu" dorazily tisíce dávek Remdesiviru, a i dnes k nim zjevně vede cesta právě přes nákupní sílu Unie. Stejně tak spoléháme na to, že Komise pro členské země zamluvila miliony dávek různých vakcín proto, aby byly v okamžiku schválení i našim občanům rychle k dispozici. Již před několika týdny jsem mluvil se svými kolegy, že nastává čas, kdy musí i naši občané vědět, že "v tom jsme společně", jsem rád, že se to aspoň do jisté míry děje. Věřím, že i pomoc s akutními lůžky, díky tomu, že v šíření nákazy máme před ostatními notný náskok, nám může pomoci krizi zvládnout.

Doufám, že aspoň část lidí i díky strašné krizi, kterou prožíváme, pochopí, co vlastně slova jako solidarita a spolupráce znamenají. Není to samozřejmě jednosměrná silnice, jak často předstíráme. A není to ani obchodování "něco za něco". Je to vzájemná pomoc a podpora, která platí zejména ve vztahu k těm, co jsou ve špatné situaci. A pomáhají všichni, kteří mohou...

Ale samozřejmě platí, že vše, co je v našich silách, musíme zvládnout sami. Nenahrazovat naše úsilí pomocí ostatních. Věřím, že to zvládneme a zanedlouho budeme v situaci, kdy svou pomoc budeme moci nabídnout ostatním...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice