ODS: Neberme kupujícím svobodu volby

01.03.2018 11:06

Komentář k návrhům ministra zemědělství v demisi Jiřího Milka

ODS: Neberme kupujícím svobodu volby
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Návrhy ministra zemědělství v demisi Jiřího Milka na zavedení povinného podílu české produkce v obchodních řetězcích a minimální výše marže jsou nebezpečným nesmyslem neřešícím skutečné problémy českého zemědělství a potravinářství. Místo toho, aby vláda neházela klacky pod nohy malým zemědělcům a prodejcům překážkami typu EET, vymýšlí povinné kvóty na české produkty, které jsou v rozporu s podmínkami vnitřního trhu. Nesmyslnost samotného návrhu spočívá v neuvěřitelné složitosti případné kontroly těchto povinností. Žijeme v globalizovaném světě a obchodní protekcionismus nikdy v historii nepomohl spotřebitelům ani ekonomickému rozvoji dané země. Pomáhat českým výrobcům musíme jiným způsobem,“ říká expertka ODS na zemědělství Veronika Vrecionová.

„Snažím se co nejvíce nakupovat české výrobky a podpořit tím naše výrobce. Tuto možnost máme dnes přece všichni. Musíme ale jednoznačně odmítnout jakékoliv povinné kvóty na české potraviny v našich obchodech. To nemá se svobodným podnikáním cokoliv společného a znamená to další krůček zpět k plánované ekonomice. Pomozme českým výrobcům nižším daňovým zatížením a menší mírou regulací a administrativní zátěže. Protekcionismus znamená zastavení ekonomického rozvoje. I naši výrobci si jistě přejí volný přístup a stejné podmínky namísto diskriminace na zahraničních trzích,“ říká ekonomický expert ODS Jan Skopeček a dodává, že by opatření zdražilo produkci pro konečného spotřebitele. Zahraniční výrobky jsou často levnější než domácí produkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…