Opálka (KSČM): Jsme pro dlouhodobou stabilizaci důchodového systému

20.02.2011 21:39

KSČM k dalšímu kroku vládní koalice v důchodové reformě

Opálka (KSČM): Jsme pro dlouhodobou stabilizaci důchodového systému

KSČM, i když není přizvána k žádným konzultacím, pozorně sleduje kroky, které připravuje pravicová koaliční vláda v rámci svého programového prohlášení v oblasti důchodů. Průběžně se vyjadřujeme a objasňujeme nejen názory KSČM, ale především se zajímáme o názory široké veřejnosti.

Jsme pro dlouhodobou stabilizaci důchodového systému, který bude odolný vůči různým turbulencím nejen v politické a ekonomické oblasti, ale bude aktivně přistupovat i k reálným důsledkům demografického vývoje ČR.

Své stanovisko vyjádříme ke konečnému návrhu vlády ČR. Ale již nyní konstatujeme, že jsme proti oslabování státního pilíře. Ten musí solidně zabezpečit každého, kdo poctivě pracoval, aby nemusel ve stáří žádat o sociální dávky. Nově vytvářené hodnoty je třeba spravedlivě rozdělovat tak, aby z jejich výsledků měly užitek všechny generace. Jsme tedy proti tomu, aby na experimenty české pravice doplácely nejpotřebnější spoluobčané v důsledku snížení solidarity a aby navíc všichni tento experiment zaplatili vlastní spotřebou - zvýšením DPH.

Miroslav OPÁLKA, poslanec Parlamentu ČR a místopředseda stínové vlády KSČM pro sociální strategii Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM

Více:
Premiér Nečas: Vláda je blízko dohodě nad penzijní reformou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.