Piráti: Voliči hledají alternativu a my jsme ve volební zkoušce obstáli

29.10.2013 5:28

Piráti děkují za podporu voličů v předčasných volbách.

Piráti: Voliči hledají alternativu a my jsme ve volební zkoušce obstáli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Rádi bychom poděkovali všem voličům, kteří dali Pirátům šanci a prostřednictvím svého hlasu nám vyjádřili svou podporu. Od posledních voleb do poslanecké sněmovny jsme ztrojnásobili náš volební výsledek a v celkovém pořadí jsme byli devátí.

 Jsme přesvědčeni, že v případě vyšší volební účasti bychom se do sněmovny dostali, ale rozhodně nemáme v úmyslu polevit v našem snažení prosazovat naše politické cíle i bez získaných mandátů. Zároveň chceme naše voliče ujistit, že většinu peněz ze státního příspěvku použijeme na kulturni a vzdělávací akce, jako tomu bylo do teď. Nehodláme peníze utrácet za laciný marketing, chceme pro občany dělat něco užitečného, i když jsme se do sněmovny nedostali.

 Piráti získali ve volbách více hlasů než strany, se kterými jsou spojeni prezident Zeman i exprezident Klaus, dohromady. Je vidět, že voliči hledají alternativu a Piráti ve volební zkoušce obstáli. Když zohledníme mediální embargo téměř až hraničící s cenzurou Pirátů ve veřejných sdělovacích prostředcích, je poznat, že se lidé pozvolna osvobozují z vlivu mainstreamových médií a dokáží se samostatně informovat a rozhodovat.

 Výsledky voleb vnímáme jako signál od voličů, že se musíme více snažit, abychom si získali jejich důvěru. Jsme přesvědčeni, že naše témata jako svoboda informací nebo ochrana soukromí budou v následujících měsících rezonovat společností, a nehodláme usnout na vavřínech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…