Primátor Čeřovský: Rozhodnutí ÚOHS o jablonecké dopravě je konečné a neměnné

25.11.2021 22:13 | Tisková zpráva

Statutární město Jablonec nad Nisou má oficiálně podepsanou, platnou a účinnou smlouvu na pětiletou dodávku dopravních služeb ve městě a na Jablonecku od roku 2023.

Primátor Čeřovský: Rozhodnutí ÚOHS o jablonecké dopravě je konečné a neměnné
Foto: ODS
Popisek: ODS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil v rozkladu své předchozí rozhodnutí a neshledal nezákonnost výběru dodavatele na veřejnou zakázku na zajištění dopravní obslužnosti pro roky 2023-2028. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
Zrušení rozhodnutí o výběru dodavatele se domáhal neúspěšný účastník zadávacího řízení spol.  BusLine MHD Jablonecko, s.r.o. Rozhodnutí ÚOHS je konečné a není proti němu možné další odvolání s odkladným účinkem.  

„Jsem velmi rád, že město má oficiálně podepsanou, platnou a účinnou smlouvu s vybraným dodavatelem na pět let od 1. února 2023, která je zveřejněná v Registru smluv. Z rozhodnutí ÚOHS vyplývá, že je konečné a není proti němu odvolání,“ konstatuje jablonecký primátor Jiří Čeřovský.  

Veřejnou zakázku město vyhlásilo letos v červnu, a to na pět let, od 1. 2. 2023 do 31. 1. 2028, s předpokládaným rozsahem dopravního výkonu 1 370 000 linkových kilometrů v kalendářním roce dle jízdních řádů, tj. předpokládaný rozsah dopravního výkonu 6 850 000 linkových kilometrů za celou dobu zakázky. Do zadávacího řízení se přihlásilo celkem šest dopravců. 

„Výběrové řízení vyhrála společnost ČSAD Slaný, s.r.o., s cenou 54,97 Kč za kilometr. Současný dopravce, společnost Umbrella Coach & Buses, s.r.o., zabezpečuje dopravní obslužnost Jablonecka po dobu dvou let s celkovou cenou 60,56 Kč za kilometr. Nový dopravce předpokládá na zakázku nasadit autobusy Mercedes – Benz Citaro Hybrid a Iveco First FCLLI Hybrid. Oproti současným autobusům budou navíc vozidla vybavena i USB nabíječkami,“ uvádí ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Výběrové řízení a uzavření smlouvy administrovala brněnská advokátní kancelář AGM Partners, která také zastupovala město před ÚOHS.  „Jsem potěšen rozhodnutím ÚOHS, který ve správním řízení rozhodl expresně rychle. Zajištění veřejné dopravy na Jablonecku nebylo jednoduchou záležitostí právě z důvodu průtahů a obstrukčních návrhů jednoho z uchazečů k ÚOHS v předchozím tendru“ říká Miroslav Cák z AGM Partners.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…