Prokop (ANO): Libeňský most - Rekonstrukce nebude, Praha velmi draze postaví nový!

18.12.2023 21:03 | Komentář

Dnes jsme se z rady dozvěděli, že z původního Libeňského mostu zbydou jen kousky pilířů. Praha postaví most nový. Trvalo to šest let a bude to stát 2,5 miliardy! Tomu se ani nechce věřit.

Prokop (ANO): Libeňský most - Rekonstrukce nebude, Praha velmi draze postaví nový!
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Kdyby v roce 2017 prošlo naše řešení, stálo by to 4x méně, tzn. 600 milionů, a most už byl hotový! Poděkujme nekompetentnosti předchozího radního Adama Scheinherra (Praha Sobě), který na nebourání Libeňského mostu vybudoval politickou kariéru!

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43735 lidí

Jak to dopadlo? Most se zbourá, postaví se tam replika a oni to nazývají "citlivou rekonstrukcí". To vše proto, aby nemusel přiznat svým voličům a vlastně celé Praze své fatální selhání, které vyjde Pražany o dost dráž!

Připomeňme si, jak šel čas. První zprávy o havarijním stavu Libeňského mostu se začínají v médiích objevovat v roce 2015. Největší diskuze mezi politiky a odborníky probíhají v letech 2016 a 2017. Jedni navrhují kompletní demolici a stavbu nového mostu, jiní preferují rekonstrukci s ohledem na historickou hodnotu stavby.

V roce 2018 se vedení města rozhoduje pro rekonstrukci mostu, jsou představeny konkrétní plány a diskuse se soustředí na rozsah zachování historických prvků mostu. Plány zdržela i pandemie covidu, v roce 2021 ale měly začít přípravné práce na rekonstrukci, které měly v letošním roce skončit a měla být zahájena rekonstrukce samotná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…