Prokop (ANO): Pražská koalice sestavená na vládním půdorysu Pražanům žádné výhody nepřináší

22.09.2023 23:02 | Komentář

Mimořádná pražská rada dnes měla na programu jediný materiál k nákupu budovy pošty v ulici Na Strži na Pankráci.

Prokop (ANO): Pražská koalice sestavená na vládním půdorysu Pražanům žádné výhody nepřináší
Foto: Šimon Rogl
Popisek: Setkání předsedy pražského ANO Ondřeje Prokopa s občany

Logicky by se nabízelo, že náměstek Hlaváček dojde za svým stranickým kolegou, ministrem vnitra Vítem Rakušanem a pokud Praha skutečně budovu potřebuje, což podle nás není úplně jednoznačné, dohodnou se spolu na výhodném odkupu pro město. Evidentně když jde o to se společně vyfotit, sejít se dokáží, tak by to mohlo fungovat. Realita je však jiná!

Praha se musí přihlásit do dražby a soupeřit s dalšími zájemci. V průběhu jednání rady se však ukázalo, že pošta nastavila podmínky dražby tak, že se jí město v podstatě ani zúčastnit nemůže. I dle názoru legislativního odboru je to za těchto podmínek velmi právně sporné. Pošta chce zůstat v nájmu na 5+5+5 let za pevné nájemné cca 6 milionů, ale posudek magistrátu hovoří o 9,5 milionech. Absolutně se to nepotkává u vyvěšení záměru, který musí hlavní město vždy provést. Dále v případě rekonstrukce budovy bude mít vlastník budovy povinnost, aby nabídl obdobné prostory v okruhu 500 m2.

Další otázkou je, co s budovou hlavní město plánuje v případě, že by se odkud nakonec přeci jen zdařil. Pokud jejím záměrem je vybudování dostupného bydlení, pak jsme v hnutí ANO samozřejmě připraveni projekt odkup podpořit. Ale máme obavy, že současná koalice není schopná takový projekt rozumně a efektivně uchopit.

Podívejme se například na to, jak to dopadlo nebo spíš zatím nedopadlo s Novou Palmovkou, která je rozestavěná už několik let. Jednoduše máme strach, aby to nebyl jen další tunel z peněz daňových poplatníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii