Račok: Novinářské lejno

14.11.2018 14:03

Kam se poděla etika, novinářská čest, profesionalita, novinářská hrdost a především morálka, která by měla pravdivě vést novinářského ducha při hledání pravdy, její obhajobě v boji proti zlu, nepravdě, organizovanému zločinu, tendenčním pohledům.

Račok: Novinářské lejno
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Kam se poděla etika, novinářská čest, profesionalita, novinářská hrdost a především morálka,

která by měla pravdivě vést novinářského ducha při hledání pravdy, její obhajobě v boji proti zlu, nepravdě, organizovanému zločinu, tendenčním pohledům a praktikám, za které by se ani Goebbels nemusel stydět, že:

„Stokrát opakovaná lež se stává pravdou“.

 

Není to obhajoba premiéra Andreje Babiše jako premiéra, je to obhajoba muže a otce, je to obhajoba jeho rodiny proti novinářskému lejnu, který je za hranicí lidskosti, slušnosti.

Kdy za takovýto přístup by se nemuselo stydět žádné proti demokratické uskupení vedené násilným diktátorským režimem.

 

Věřím, že každý soudný člověk měl možnost si učinit obrázek o tom, v jakém stavu Babiš junior vypovídal. Že to byla smutná a bolestná výpověď duševně nemocného člověka pod užívanými léčivy, které zcela evidentně ovlivnily jeho psychiku, rozpoznávací znaky, orientovanost a logickou úvahu.

 

Věřím, že každý soudný člověk odmění po zásluze tento novinářský způsob a dovede si sám odpovědět, jaká by byla jeho reakce, kdyby se to týkalo jeho rodiny, jemu nejbližších, jeho soukromí, jeho osobního života.

 

Otázkou zůstává, kdo a proč tyto novináře platil v průběhu několika měsíců, co tím sledoval, co tím chtěl docílit.

Tuto úvahu, milý čtenáři, píši proto, že jako dítě až do dospělosti jsem si prošel různými tlaky tehdejšího režimu, kdy můj tec byl v 50. letech minulého století, prohlášen za vlastizrádce,

a s tím byla spuštěna celá ta mašinérie, která uvrhla mého otce a matku na index nežádoucích, kdy byli pronásledováni, diskriminováni a tvrdě perzekuováni.

 

Nakonec a po našem, po česku, kdy porozumí mi všechny národové České republiky, Češi, Moravané, Slezané, jakožto i národové, které s námi žijí historicky a Českou republiku přijali za svou vlastní:

Není zapotřebí psát dlouhý text, není zapotřebí tisíce slov, není zapotřebí psát vzletná slova a citace, vždyť to píšu vám všem, těm dolním deseti miliónům občanům České republiky, kam patřím i já, a jsem na to hrdý, že tam jsem s vámi.
„Vždyť to novinářské lejno si to nezaslouží“

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…