Rajchl (PRO): A pak, že jeden senátor sám nic nezmůže

30.01.2024 11:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásluze senátorky Jany Zwyrtek Hamplové na neschválení Istanbulské úmluvy Senátem

Rajchl (PRO): A pak, že jeden senátor sám nic nezmůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Aspoň malé světýlko na konci tunelu. Většinu pozornosti na sebe strhl Ústavní soud, když nepochopitelně podržel protiústavní kroky Fialovy vlády, která se neštítila okrást důchodce o tisícovku měsíčně za současného odeslání 45 miliard na Ukrajinu. Večer pak přišla alespoň jedna pozitivní zpráva - Senát svým hlasováním zamítl schváleni genderistické bible, zvané též Istanbulská úmluva.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 26270 lidí

Jako první mi o tom referovala paní senátorka Jana Zwyrtek Hamplová fanpage, která záhy publikovala tuto informaci na své FB stránce. A protože je to nesmírně skromná dáma, tak v tomto příspěvku vědomě opomněla uvést jednu velmi zásadní informaci. A tou je skutečnost, že na tomto pro naši budoucnost velmi důležitém počinu má právě ona skutečně významný podíl.

Byla to ona, kdo precizně rozebral skryté hrozby tohoto pamfletu, kdo velmi tvrdě proti jeho schválení vystupoval a kdo přesvědčoval své kolegy napříč politickým spektrem, ať se neřídí pokynem stranických sekretariátů, nýbrž svým svědomím a zdravým rozumem.

Vzhledem k tom, že ona se za to sama určitě chválit nebude a ani si přisvojovat jakékoliv zásluhy, tak to musím udělat já. Děkujeme, Janičko, tuhle bitvu jsme vyhráli především díky Tobě. Současně patří velké poděkování lidem z Kroměřížska za to, že Janu svými hlasy do Senátu vyslali. Hlasování v Senátu je výsledkem vaší volby z října roku 2022.

A pak, že jeden senátor sám nic nezmůže!

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!