Richterová (Piráti): Manipulátorům prostor dávat nechci

23.02.2022 19:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k odmítnutí schůzky s vedením iniciativy Chcípl pes

Richterová (Piráti): Manipulátorům prostor dávat nechci
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

S lidmi se setkávám a diskutuji moc ráda. Manipulátorům ale prostor dávat nechci. Proto jsem dnes odmítla schůzku s vedením Chcípl pes, jelikož, jak se ukázalo o víkendu, nehájí zájmy obyčejných lidí, ale jen zájmy svoje a Ruska - zejména ospravedlňováním vpádu Putina na Ukrajinu. To celou činnost staví do úplně jiného světla, a já se toho nehodlám účastnit. Média zjistila, že část vedení Chcípl pes má byznysové zájmy v Rusku, a také si hnutí dalo status (a následně smazalo), v kterém hájí právě vpád putinovského Ruska na Ukrajinu. To je pro mě naprosto nepřijatelné.

Plně respektuji občanskou aktivitu a cením si každého jednotlivce, který se chce zapojit do veřejného dění. To, co ale vedení Chcípl pes předvádí, nemá s občanskou angažovaností nic společného. Již dost problematické je šíření nepravdivých zpráv, šibenice, šikana rodin politiků a mnohé další. Otevřená podpora ruské agrese a znevažování obav Ukrajinců ovšem přesahuje veškeré myslitelné meze.

PS: Uvědomuji si, jak moc byly poslední dva roky v pandemii pro většinu z nás náročné, a pro některé téměř k neunesení. Je zcela přirozené, že se v krizové době cítíme nejistí, nervózní a máme obavy. Na to musí politici reagovat nejen konkrétními návrhy na pomoc lidem, ale i otevřenou dobrou komunikací, snahou naslouchat a překlenovat mezi lidmi příkopy. Jen tak se můžeme z krize dostat. Ale také musíme umět říct, kdo jsou dezinformátoři a manipulátoři, kteří pro svůj vlastní prospěch situace zneužívají a šíří mezi lidmi lži, nenávist i strach.

Proto se snažím všem odpovídat na dotazy nejen k pandemickému zákonu (přišlo jich na čtyři tisíce!), ale i k dalším důležitým tématům. Pokud mi to čas dovolí, ráda se také sejdu s kýmkoliv z vás osobně. Vždyť právě pro lidi v politice jsme, a odpovědnost máme vůči vám i vůči naší zemi. Právě z toho důvodu je ale neobhajitelný právě výše popsaný postoj k Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …