Richterová (Piráti): Práce v politice je často neviditelná

31.01.2022 21:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zodpovědnému přístupu k práci

Richterová (Piráti): Práce v politice je často neviditelná
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Chodit do práce je samozřejmé, současně je v politice trochu obtížnější vystihnout, co vše tato práce obnáší. Jedním z měřítek je nicméně účast na hlasování.

Jelikož je pro mě velká čest pracovat jako poslankyně, považuji za samozřejmé účastnit se hlasování ve Sněmovně vždy, pokud je to možné a nebrání mi v tom nějaké mimořádné okolnosti. Potěšilo mě tedy, že Piráti dopadli velmi dobře v přehledovém článku o účasti ve Sněmovně.

Když tento příspěvek píšu, tak ale zrovna takové mimořádné okolnosti nastaly a já se doma kurýruji z nemoci. Takže to číslo v grafice už příště bude nižší. V důsledku jsem ale chtěla vyjádřit, že jde hlavně o smysl. O to, že ke své práci člověk přistupuje zodpovědně.

A o to se snažím a vždy jsem se snažila. A to, že mám kolem sebe kolegyně a kolegy s nadprůměrnou účastí - Klára Kocmanová má dokonce účast 99 %, Ivan Bartoš 96 % a Jakub Michálek 80 % - je mi velkou ctí. Pro porovnání: jedním z největších absentérů ve Sněmovně je bývalý premiér Andrej Babiš s účastí 14 %.

Práce v politice je samozřejmě, jako v jiných profesích, často neviditelná. I tyto ukazatele samozřejmě ale ukazují celkový přístup. Díky, že nám v tom jste oporou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…