Schillerová (ANO): Nemanipulujte. Tehdy jsme hlasovali o úplně jiné Evropské unii

20.03.2024 21:02

Projev na 97. schůzi Poslanecké sněmovny 20. března 2024 k bezpečnostním rizikům pro Českou republiku.

Schillerová (ANO): Nemanipulujte. Tehdy jsme hlasovali o úplně jiné Evropské unii
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Děkuji za slovo. Chtěla jsem říct něco podobného jako můj ctěný kolega Jaroslav Bžoch panu poslanci Benešíkovi, vaším prostřednictvím, paní místopředsedkyně. Nemanipulujte lidi. Prosím, přesně je to tak, jak to řekl můj kolega Bžoch. Navíc se tehdy, a já patřím ke generaci, která tehdy hlasovala, tehdy jsme úplně hlasovali o jiné Evropské unii, bez evropského záchranného mechanismu, bez toho, abychom ručili za závazky předlužených zemí eurozóny. To už není dávno žádný elitní klub. Jejich závazky a zadlužení je v průměru 90 % HDP. My i po vašem 2,5letém působení ve vládě máme pořád jenom 44 %. A většina nebo přes polovina z nich má přes 100 % HDP. A tak bych mohla pokračovat.

Takže prosím, nemanipulujte. My děláme obrovskou petiční akci, největší zájem je přesně o otázku, jestli chtějí občané euro a vlastně zbavit se české koruny. Budete překvapeni, jak obrovský je odpor proti euru ze strany občanů. Děláme to po celé republice od Šumavy po Jablunkov.

K panu poslanci Lochmanovi vaším prostřednictvím. No, pane poslanče, prosím vás, prostřednictvím paní místopředsedkyně, zameťte si před vlastním prahem. Vy, kteří jste přinesli slepičáka, Dozimetr, vy, kteří máte prostě máslo na hlavě, že byste měli chodit kanálama, tak tady budete urážet a kopat do Andreje Babiše? Styďte se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…