Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích čtvrtý: Odsouhlasení varianty modernizace CTZ i

15.09.2022 18:02

Je dobře, když mají politici vizi k řešení problémů města a jeho občanů. Ale ke správnému rozhodnutí je třeba mít analýzy a to i oponentní. Ae zejména je třeba informovat občany a znát jejich názory. Tohle vše je potřeba ke správnému rozhodnutí.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích čtvrtý: Odsouhlasení varianty modernizace CTZ i
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Radniční koalice nedbá na názor občanů a protlačila modernizaci CTZ ve variantě ZEVO pro spalování zemního plynu a TKO, který nelze třídit. A jak uvádí nejen opozice, ale zejména občané z blízkého okolí, spalování TKO zatíží nejen dopravu na dnes přetížené Sokolovské ulici, ale i zhorší životní prostředí a kvalitu života ve městě.

Nemám nic proti spalování TKO tam, kde to nezhorší kvalitu života občanů a kde zároveň přinese snížení nákladů na vytápění bytů. Problém ovšem je, že změna spalovacího média z uhlí na plyn má v dnešní době nejen negativní ekonomické dopady pro občany města, ale přináší i rizika z pohledu omezení dodávek plynu z RF. Tvrzení, že se kvalita ovzduší zlepší je pouze podpůrným argumentem pro současný stav. Ale nikoliv po uskutečněné modernizaci. Tohle současné vedení radnice tají před občany a hájí podnikatelské zájmy majitelů CTZ.

V současné době je tedy třeba pozastavit schválenou modernizaci CTZ a s ohledem na změněné podmínky, zejména s ohledem na ceny plynu, je třeba vypracovat nové varianty řešení. Včetně té, která zachová stávající spalované médium a zároveň vyřeší dlouhodobou prašnost skladovaného uhelného prachu. A co se týče TKO, je třeba daleko více třídit a netříděný odpad spalovat ve spalovnách mimo město Uherské Hradiště. Opravdu je nutno kvůli vyšším zisků, investorů zatěžovat životní prostředí a zhoršovat život našich obyvatel?

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…