Senátor Láska: Budoucí prezident Babiš? Nikdy. Tady mám podmínky

13.10.2021 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k budoucí volbě prezidenta.

Senátor Láska: Budoucí prezident Babiš? Nikdy. Tady mám podmínky
Foto: Repro Facebook Milion chvilek pro demokracii
Popisek: Václav Láska (SEN 21) na Staroměstském náměstí

Pokud se Andrej Babiš rozhodne kandidovat na prezidenta, tak v takové volbě nebudu moci volit jen podle svého srdce. Budu muset zohlednit fakt, že mnou zvolený kandidát nebo kandidátka ho musí být schopen nebo schopna v druhém kole porazit. Proto budu u osobností v prezidentském klání nad rámec předpokladů k dobrému vykonávání úřadu hledat následující schopnosti:

1. Budu vybírat silnou osobnost, která ustojí nechutnou, lživou a pomlouvačnou kampaň, kterou proti ní AB rozpoutá. Je to to jediné, co on umí. Je schopen všeho včetně těch největších prasáren. A zvládnout to nebude sranda. Zároveň to musí být osobnost, u které lži AB (tipuju to od pohlavního zneužívání dětí po okrádání vlastních prarodičů) budou co nejméně uvěřitelné. Zkrátka osobnost oplývající všeobecně dobrou, nekonfrontační pověstí (takový typ Marka Ebena).

2. Dále to musí být osobnost, která bude schopna uloupnout část původního elektorátu Miloše Zemana. Na příkladu posledních sněmovních voleb si, prosím, všimněte, že na prostý součet hlasů takzvaný demoblok skoro o půl milionu hlasů prohrál. Zachránilo nás jen to, že spousta z hlasů pro ostatní strany propadla (např. pro KSČM či Trikolóru). V prezidentských volbách však nepropadne žádný. Proto můj kandidát musí být schopen oslovit i část voličů mimo „demoblok“. Tady by se nabízel třeba Petr Pavel, který by jako voják mohl oslovit část Zemanových voličů „ochranářů“. No, ale to by nemohl mít tak žalostnou kampaň jako doposud. No nic. Jdeme dál.  

3. Do třetice to musí být osobnost, která v závěrečných debatách AB prostě rozmetá na kousky. Z poslední prezidentské volby víme, jak zoufale tuhle roli nezvládl Jiří Drahoš. A sledovanost debat právě před posledními sněmovními volbami byla opravdu vysoká. Debaty proto můžou být rozhodujícím momentem, který určí budoucího prezidenta v očekávané těsné volbě. Tady by se nabízel třeba Vít Rakušan, který debaty evidentně umí a zvláště AB by si v nich pohodově namazal na chleba.

Spousta požadavků, co? Ale jinak to nejde, v prvním kole se budu řídit podle nich. Lepším prezidentem než AB bude pravděpodobně každý z kandidátů a kandidátek, kteří se do voleb dostanou. Takže uvažování „hlavně aby AB v druhém kole porazil-a“ u mě bude hrát prim. A na závěr… jasně, hodně moc bych si přál, aby mým kritériím nejvíce vyhovovala žena.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu