Senátor Růžička: Dvouleté děti do školky nepatří

02.02.2018 18:45

Veřejné slyšení „Dvouleté děti do školky nepatří, ale do náruče mámy“ pořádá Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice v reakci na přijetí zákona, který ukládá mateřským školám povinně přijímat do svých zařízení dvouleté děti. Slyšení se uskuteční v úterý 6. února od 10.00 hodin v Jednacím sále Senátu.

Senátor Růžička: Dvouleté děti do školky nepatří
Foto: archiv Jiřího Růžičky
Popisek: Jiří Růžička, senátor za TOP 09 a STAN

„Zaznamenal jsem velmi siné reakce od nespokojených ředitelek mateřských škol, stejně jako od zástupců komunální politiky, se kterými jsem v pravidelném kontaktu. Ukazuje se, že přijetí této normy chyběla podrobná diskuse s odbornou veřejností. Stejný problém už také řeší Výbor pro vzdělávání ve Sněmovně,“ uvedl Jiří Růžička, místopředseda pořádajícího senátního výboru.

Veřejné slyšení si klade za cíl přispět k diskusi o této normě mezi odbornou veřejností a zákonodárci. Zúčastní se ho členové horní i dolní komory Parlamentu, zástupci Ministerstva školství, ředitelé a pedagogové mateřských škol a také odborníci na předškolní pedagogiku.

Program slyšení, které budete moci sledovat on-line ZDE, je dostupný na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny