Šimral (Piráti): Metropolitní program pro zvýšení úrovně cizích jazyků

04.08.2020 6:37

Rada hl. m. Prahy schválila Metropolitní podporu středoškolské jazykové výuky 2020, která má kontinuálně nahradit současný Metropolitní program podpory středoškolské jazykové výuky. Tato podpora se týká středních škol zřizovaných hlavním městem Prahou v gesci odboru školství, mládeže a sportu.

Šimral (Piráti): Metropolitní program pro zvýšení úrovně cizích jazyků
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

„Již předchozí metropolitní program zajistil nadstandardní pojetí jazykového vzdělávání na území naší metropole, a to formou navýšení hodinové dotace výuky cizích jazyků v posledních čtyřech letech vzdělávání v oborech zakončených maturitní zkouškou. Cílem je zajištění růstu vzdělanosti a komunikačních schopností absolventů maturitních oborů tak, aby se byli schopni začlenit do konkurenčního prostředí trhu práce v České republice a i v rámci zemí Evropské unie,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Zajištění pokračování metropolitního programu je potřebné pro zabezpečení nastavené úrovně a kvality výuky cizích jazyků. Podpora jazykového vzdělávání na území hl. m. Prahy je zakotvena v Dlouhodobém záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy hl. m. Prahy 2020 – 2024 v bodě Komunikačních kompetencí v cizích jazycích a v opatření „Udržení, finanční posílení a další rozvoj metropolitního programu středoškolské jazykové výuky v jeho maximálním možném rozsahu a jeho případný další rozvoj podle aktuální potřeby škol“. Dlouhodobý záměr dále uvádí, že realizace metropolitního programu je stále žádanou aktivitou a z důvodu demografického nárůstu a počtu žáků na středních školách bude žádoucí v období platnosti Dlouhodobého záměru hl. m. Prahy program finančně posílit, aby výuka byla odpovídající počtu žáků na středních školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.