Středočeský kraj nabídne dva rekreační objekty školám a matkám samoživitelkám

07.02.2014 7:35

Středočeský kraj chce nabídnout dva nevyužívané rekreační objekty v obcích Chodovská Huť na Chebsku a Albrechtice v Jizerských horách do správy příspěvkové organizace Integrované střední škole hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram.

Středočeský kraj nabídne dva rekreační objekty školám a matkám samoživitelkám
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Rekreační zařízení by využívali středočeští středoškoláci i žáci základních škol k výukovým pobytům v oblasti prevence kriminality a veřejné správy. Změnou ve vymezení nemovitého majetku ve vlastnictví Středočeského kraje se zabývala Rada kraje na svém jednání v pondělí 3. února.

„Rekreační objekty v Chodovské Huti a v Albrechticích chceme nabídnout k uskutečnění projektu s názvem Pobyty se zaměřením na prevenci kriminality a informace o veřejné správě. Projekt, který nyní dokončujeme, je určen pro střední školy ze Středočeského kraje. Od 1. dubna chceme začít v obou rekreačních zařízeních poskytovat studentům středních škol, případně žákům základních škol, týdenní pobyty se zaměřením na prevenci kriminality a informace z oblasti veřejné správy,“ vysvětlil středočeský hejtman Josef Řihák.

Náklady na ubytování ve dvou nebo čtyřlůžkových pokojích bude hradit Středočeský kraj, stravu si budou hradit školy. Příbramská Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb zajistí v rámci své odborné výuky ubytovaným plnou penzi včetně dvou svačin.

Tématy odborných přednášek budou veřejná správa, dále základy trestní odpovědnosti, činnost policie, projekty prevence kriminality, zásady bezpečného chování, domácí násilí, zákon o pomoci obětem trestných činů, návykové látky, rizika virtuální komunikace, finanční gramotnost nebo šikana.

„O prázdninách chceme oba objekty nabídnout matkám, které se samy starají o své děti, nebo sociálně slabým spoluobčanům, pro které je rekreace na horách těžko dostupná. Kraj by i v tomto případě hradil náklady na ubytování, klienti by si sami platili dopravu a stravu,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…