Vinklátová (SLK): Hrady a zámky v Libereckém kraji lákají na prohlídky i o Vánocích

19.12.2022 13:05

Některé hrady a zámky v Libereckém kraji si připravily program pro návštěvníky i na vánoční svátky. Chystají ho organizátoři na Valdštejně, Sychrově či zákupském zámku.

Vinklátová (SLK): Hrady a zámky v Libereckém kraji lákají na prohlídky i o Vánocích
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Hradní či zámecké prostředí přenese návštěvníky do snové vánoční atmosféry. Ať už o posledních adventních dnech nebo v průběhu svátků mohou lidé některé z památek v kraji navštívit,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Zájemci si mohou odnést například Betlémské světlo z hradu Valdštejn. Přijít si pro něj mohou v pátek 23. prosince od 14 hodin. Podělí se o něj, jako vždy, turnovští skauti.

Atmosféru Štědrého dne doplní na Valdštejně pěvecký sbor Madrigalion Praga. Uskupení pod vedením Čeňka Svobody představí svůj pestrý program zahrnující tradiční koledy i vánoční písně z období renesance a baroka. Vstupné je 130 korun.

Druhý svátek vánoční je na Valdštejně již neodmyslitelně spjat se souborem Musica Fortuna. Turnovský pěvecký soubor v hradní kapli opět zazpívá vánoční písně a koledy. Vstupné činí 130 korun.

Vánoční koncert na Státním zámku Sychrov si mohou návštěvníci vychutnat 26. prosince od 16 a 18 hodin. Na programu jsou díla J. J. Ryby, J. I. Linka, C. Francka, F. Schuberta, Ch. Gounoda, A. Dvořáka a vánoční koledy. Koncerty se uskuteční v zámecké galerii. V ceně vstupenky mají účastníci koncertu možnost prohlédnout si vánočně laděné zámecké interiéry. Prohlídka bez výkladu se uskuteční bezprostředně po skončení koncertu.

Va´nocˇneˇ vyzdobene´ interie´ry za´mku – stromky, rucˇneˇ foukane´ a malovane´ ozdoby, dobove´ da´rky i vu°neˇ cukrovi´. To vsˇe cˇeka´ návštěvníky na za´mku Sychrov beˇhem va´nocˇni´ch sva´tku°. Prohli´dky se konají bez pru°vodce. Je to jedinečná možnost proji´t si za´mek s rodinou i prˇa´teli vlastni´m tempem. Vstupné je jednotné, a to 190 korun na osobu, děti do 6 let mají vstup bez placení. Prodej vstupenek je možný pouze na pokladně zámku, nikoliv online. Areál se otevírá od 10 hodin a poslední vstup do interiérů je ve 14 hodin.

Od 20. prosince až do konce roku nabízí program i Zámek Zákupy, a to zejména prohlídky vánočně vyzdobeného zámku v doprovodu císaře Karla I. Vše možné pouze s předem zakoupenou on-line vstupenkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …