Vlčková (ANO): Politická puberta

28.07.2014 22:10

Puberta je hrozná. Dítě netuší co to obnáší, rodič čeká v obavách. Nám začíná stranická puberta. Po překvapivém zrodu a rychlém růstu, začínáme dospívat. Politicky. Jak se jeví, se vším všudy.

Vlčková (ANO): Politická puberta
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Puberta-zásadní období lidského života, nevyhnutelný proces vývinu, změn, vzdoru, pokusů, hledání svého já, samostatnosti, excesů…….To vše se mele i v nás, v Hnutí. A mnozí máme obavy, aby nás nesemlela. Nával nových členů, mezi které se infiltrují lidé s jinými zájmy než obhajovat a prosazovat principy ANO, nám klade mnoho otázek, obav, pochybností. Velice těžko můžeme zasáhnout. Můžete si myslet, mít indicie, vědět, ale na vše musíte mít i důkaz. A ten jen tak nemáte. Prokažte, že dotyčný podniká na hraně zákona, že patřil do silné lobby skupiny s vazby na lidi spojené se šedou ekonomikou a podsvětím, že zneužívá evropské dotace, že využívá vlivy mocných a je chráněn, že mu jde jen o vlastní prospěch a mít cestu do dozorčích rad a komisí, prostě prospěchářsky plout jak doposud. Jenom tedˇna nejlepší značce „ Babiš.cz „ Tohle je nebezpečné a možné v naší pubertě. Přitom by měla být o něčem jiném.

O čem? O tom, že je bezpodmínečně nutné dodělat stranický pevný ideový, myšlenkový základ tak, aby Hnutí jasně vědělo a deklarovalo kdo je, co chce a co a jak bude v budoucnu dělat. Místo bitvy názorů, nasměrování, pevného ukotvení a vybudování silného ideového i lidského základu, potenciálu Hnutí, řešíme nájezdy různých pochybných osob, lži v přihláškách, boj o moc.

Puberta je obecně těžká. I ta politická. Dělejme vše pro to, aby nás nerozkymácela, nerozházela, ale zformovala a posílala třeba i tím, že nezapomeneme na to, proč ANO vzniklo. A dávejme velký pozor, abychom naše dospívání udrželi v těchto intencích a neposlali do politického světa nečitelný, nedůvěryhodný zmatek. Důsledně sledujme, prověřme kdo k nám vstupuje a pouštějme do politického boje lidi důvěryhodné, schopné, silné, bez náznaků pochybností o nich. Jen tak pubertu úspěšně zvládneme. Ne tak, že nás oni ovládnou a vtáhnou do zaběhlých a zažitých způsobů jiných stran.

Alžbeta Vlčková, místopředsedkyně jihomoravské krajské organizace hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).