Volfová (ANO): Jiráskovo divadlo se otevře v září

16.02.2023 12:18

Jiráskovo divadlo v České Lípě se veřejnosti po rekonstrukci definitivně otevře v polovině září letošního roku.

Volfová (ANO): Jiráskovo divadlo se otevře v září
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Ke zpoždění došlo kvůli komplikacím společnosti ČEZ při realizaci přeložky v Panské ulici, bez které není možné divadlo připojit na nový, kapacitnější přívod elektrické energie, který je pro provoz divadla nutný. Program otevření Jiráskova divadla je koncipován jako několikadenní, a to v termínu od 15. do 19. září 2023. 

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí

„Otevření Jiráskova divadla je velmi významná událost, kterou by si měl užít co největší počet našich občanů. Proto jsme program otevření divadla rozložili do několika dní. První den otevření divadla bude patřit místním ochotnickým spolkům Divadelnímu klubu mladých a Divadelnímu klubu Jirásek. V sobotu 16. září bude na programu opera, v neděli pak program pro děti, obě představení připraví naše příspěvková organizace Kultura. V pondělí 18. září nabídneme ve spolupráci s Lípou Musicou nádherný koncert a poslední den programu bude patřit seniorům. Věříme tedy, že si z programu vybere opravdu každý,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a dodala: „Rekonstrukce dospěla do své finální fáze. Nyní už ladíme ty nejmenší detaily, aby se diváci v novém divadle cítili co nejvíce pohodlně. Poté nás čeká ještě náročný proces zkoušek všech systémů, stěhování, zařizování, abychom do září vše dokonale připravili. Moc se těším na to, až do divadla přijdou diváci a budou si ho moci konečně užít.“

Konkrétní program otevření Jiráskova divadla zveřejní město koncem dubna 2023. V přízemí Jiráskova divadla by v době jeho otevření již také měla fungovat divadelní kavárna, jejíž provoz bude probíhat nezávisle na provozu divadla, tj. nebude omezen jen na dny, kdy bude v divadle představení.

Rekonstrukce Jiráskova divadla byla zahájena v listopadu 2020. Původní termín dokončení stavby byl naplánován na léto 2022. Poté byl termín dokončení rekonstrukce kvůli výše zmíněným komplikacím s přeložkou kabelů a komplikacím spojeným se špatným stavem budovy divadla posunut na jaro 2023. Letošní zářijový termín otevření je však již definitivní.

Veřejnou zakázku na rekonstrukci Jiráskova divadla získala firma Metrostav a.s. za 161 mil. Kč. Nyní se skutečná cena za rekonstrukci zvýšila na necelých 190 mil. Kč vč. DPH, což je stále méně, než předpokládaná hodnota veřejné zakázky v době jejího vypsání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…