Volný (Volný blok): Příprava na byznys s dětmi ve stylu norského Barnevernetu

15.09.2021 15:43

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 15. září, k návrhu změny zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování.

Volný (Volný blok): Příprava na byznys s dětmi ve stylu norského Barnevernetu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Lubomír Volný

Takže děkuji, pane předsedající. Já vám prostřednictvím pana předsedajícího paní kolegyně Aulická odpovím velice jednoduše.

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí
To, co tady probíhá v té Sněmovně i s tou minulou novelou i s touto je pouhá příprava na byznys s dětmi ve stylu norského Barnevernetu. Tady vůbec nejde o ty děti, kterými se tady tak srdceryvně někdo obhajuje. Prosím vás, kdyby mohly mít šanci na objetí milujícího rodiče, tak ti rodiče si je berou z těch zařízení už nyní bez těch peněz. Vy tady vytvoříte umělý obchod s dětmi, kdy ve finále tyhle nemocné a nešťastné děti budou trpět více než v těch ústavech, protože si je budou brát jenom vyčůranci jenom pro peníze, protože kdyby ti lidé měli vztah k těmto postiženým dětem, tak už se obětovali dávno.

Vy do toho nasypete peníze a uděláte z toho stejný byznys jako v Norsku a do roka a do dne tady budou chybět děti. Budou tady chybět děti v tom byznysu a budou se stejně jako v tom Norsku krást rodičům. Proto jsme my poslanci Volného bloku nepodpořili ani tu minulou novelizaci a nepodpoříme ani tuto. A důrazně varujeme každého občana České republiky před tím, aby se nechal citově vydírat umělým pláčem nad tím, jak najednou tady každému jde o to, aby ty děti netrpěly v ústavech. Ty děti v těch ústavech trpí, protože mají složitý životní osud a je třeba jim pomoci. Ale ne tady vytvořit nějaký systém, do kterého se budou sypat miliardy korun.

A všichni víme, jak každý systém, do kterého se sypou miliardy korun, v České republice končí. Končí odporným byznysem. A ve finále to zřejmě skončí také vytvořením křídla Agrofertu, který teď nejenom vydělává na testech, vydělává na vakcinaci, ale už se chystá vydělávat i na otrávených obětech investicemi do léčení rakoviny. Takže já bych se nedivil, kdyby tady vznikl velkoprůmyslový způsob kradení dětí rodičům jako v Norsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…