Stovky odpůrců vládních opatření a očkování na Letné. Sezval je tam Volný

28.08.2021 14:53

Stovky příznivců strany Volný blok vyrazily v sobotu na pražskou Letnou v rámci akce nazvané Festival svobody, aby vyjádřily nesouhlas s vládními omezeními kvůli covidu-19 a s očkováním. Podle policejního mluvčího Jana Daňka bylo před 13. hodinou na místě zhruba 600 lidí, informuje iDNES.cz.

Stovky odpůrců vládních opatření a očkování na Letné. Sezval je tam Volný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Lubomír Volný

K přítomným úvodem promluvil volební lídr a poslanec Lubomír Volný: „Je to festival svobody a naší občanské síly,“ řekl k akci, která by měla skončit kolem 18. hodiny; na její průběh dohlížejí po celou dobu policisté.

Na Letnou se sjížděli lidé v autech se státními vlajkami už před desátou hodinou. Zástupci všech věkových skupin přicházeli i během dopoledne. Od začátku se ale počet účastníků znatelně zvýšil.  

Původní zdroj ZDE

Mezi řečníky byla také jednička pražské kandidátky a někdejší kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková, a také členka Rady České televize Hana Lipovská, která vede kandidátku Volného bloku v Pardubickém kraji.

Z řad umělců přišli stranu Volného podpořit například country zpěvačka Hana Lounová, zpěvačka Ilona Csáková a také zpěvák a skladatel Roman Horký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…