Zdechovský (KDU-ČSL): Vražda proudem je naprostý nesmysl

25.06.2020 20:20

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Petra Kramného.

Zdechovský (KDU-ČSL): Vražda proudem je naprostý nesmysl
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Řada lidí mi nadává, proč se zastávám údajného vraha Petra Kramného. Nezastávám. Ba naopak. Nikdy jsem neřekl, že je nevinný. Jen říkám, že vražda proudem je naprostý nesmysl a za to byl odsouzen.

A v tomto tvrzení rozhodně nejsem sám. Podobný pohled má několik desítek odborníků, kteří naprosto spolehlivě vyvrátili tento nesmyslný závěr soudu a dvou znalců. A podle mě to jednou soud bude muset přiznat.

U dalšího případu, kde jsem si naprosto jistý, že spravedlnost v České republice byla naprosto slepá, je případ Roberta Tempela, který si už 19 let odpykává trest doživotí za skutek, který nespáchal. Dnes o absenci spravelivého procesu rozhodl ESLP, který dal naprosto za pravdu stěžovateli, který ale už velkou část svého života strávil za mřížemi.

Doporučuji hlavně tuto pasáž:
V tomto kontextu mohl mít procesní přístup přijatý Vrchním soudem za následek, že Krajský soud v Praze dospěl k závěru, že jediným rozhodnutím, které by bylo přijato Vrchním soudem a ukončilo řízení, bylo rozhodnutí o vině. Konkrétní sled událostí silně naznačoval dysfunkci ve fungování soudnictví, což narušuje celkovou spravedlnost řízení.

Naprosto zásadní je jednomyslný závěr ESLP: Došlo k porušení článku 6 odst. 1 Úmluvy z důvodu neexistence spravedlivého procesu.

Budu i nadále tento případ sledovat.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině