Zelení podali kandidátku! Mají na ní nejvíce žen a lídrem je Ondřej Mirovský

07.08.2018 20:30

Zelení zveřejnili svou kandidátku do podzimních komunálních voleb v Praze. Lídrem a kandidátem na primátora je Ondřej Mirovský, místostarosta Prahy 7, pražský zastupitel, přírodovědec a bojovník proti hazardu a hernám.

Zelení podali kandidátku! Mají na ní nejvíce žen a lídrem je Ondřej Mirovský
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Na kandidátce jsou ve stejném poměru zastoupeni muži a ženy. Zelené tak mají na kandidátce nejvíce žen ze všech politických stran (celkem 32).

Zuzana Drhová, zastupitelka MČ Praha 14 a sociální ekoložka, vyučující na vysoké škole, bude o hlasy voličů bojovat na druhém místě kandidátky. Trojkou je Petr Štěpánek, starosta Prahy 4 a předseda Zelených. Jako čtyřku Zelení nasadili náměstkyni primátorky hl. m. Prahy Petru Kolínskou.

“Mým cílem je navázat na dosavadní dlouhodobou práci v komunální politice. Mezi mé priority jako kandidáta na primátora patří především dostupné bydlení pro všechny generace, podpora dalšího rozvoje veřejné dopravy a to včetně železniční a zásadně chci navýšit prostředky pro bezbariérové úpravy. Osobně se chci zaměřit  na téma pomoci uprchlíkům, neboť Praha je jedním z nejbohatších měst Evropy a je naší morální povinností pomáhat. Bohužel je Česká republika v poslední době nastavena tak, že prezident republiky, premiér či pan poslanec T. Okamura těží z přirozeného strachu lidí a neustále je vystavují strašení migranty. Tuto politiku jako lídr pražských Zelených zcela odmítám. Praha je historickou křižovatkou národů a kultur a pokud máme být srdcem Evropy, tak musíme umět pomáhat i lidem jiných národností a kultur. Praha musí být připravena bez problémů přijmout několik desítek rodin uprchlíků,” řekl Ondřej Mirovský, lídr kandidátky Zelených.

Zelení dlouhodobě prosazují rozmanité zastoupení lidí v politice a to také odráží složení jejich kandidátky. Nejstarší kandidující je 72 let, nejmladší je 27. Kandidáti a kandidátky mají rozmanité profese. Jsou mezi nimi mimo jiné ekologové, ekonomka, architekt, ale třeba také protikorupční specialista, demografka nebo programátor.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …