Adam Šoukal

Není pirát jako pirát
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2010 12:03:24

Do předsednictva nově založené Pirátské Internacionály byl zvolen Čech

Do předsednictva nově založené Pirátské Internacionály byl zvolen Čech

Praha - 20.4.2010 - tiskové oznámení České pirátské strany

Na konferenci 23 pirátských stran v Bruselu, která se konala minulý víkend, byla založena mezinárodní organizace Pirate Parties International (PPI), která bude sdružovat a koordinovat světové pirátské hnutí.

Do předsednictva PPI byl zvolen i představitel České pirátské strany Jakub Michálek. „Jsem nadšený z toho, že se ČPS podařilo dostat do čela celosvětového pirátského hnutí. Teď nás čeká hodně práce, zvláště na uvedení PPI do života,“ řekl po svém zvolení Jakub Michálek. „Podle všeho patříme k předním evropským pirátským stranám, alespoň, co do pevnosti a konzistence programu, který je striktně zaměřen na obranu práv občana, revizi copyrightu a liberální demokracii.“

Předseda ČPS Ivan Bartoš ke konferenci řekl: „Pirátský poslanec Christian Engstrom nám představil obsah svojí práce v EP a na semináři jsme probírali směřování celého hnutí. Bylo až obdivuhodné, kolik toho dva pirátští poslanci za Švédsko v EP dělají pro celé hnutí. Kromě založení PPI se nám také podařilo velmi prohloubit vztahy s ostatními stranami. Ukazuje se, že ve střední a východní Evropě vzniká rozsáhlá pirátská zátoka, což také dokumentuje nejenom zvolení Jakuba Michálka do předsednictva, ale i volba Aleksandra Blagojevice ze Srbské pirátské strany a Bogumila Shopova z Bulharské pirátské strany.“ Další členové předsednictva jsou z Němcka, Lucemburska a Švédska.

PPI sdružuje nejenom registrované pirátské strany, ale i přípravné výbory pirátských stran a další uskupení, jejichž činnost se týká hnutí.

Závěry konference PPI a český člen předsednictva Jakub Michálek budou představeni na avizované tiskové konferenci, která se uskuteční tento čtvrtek 22.4. v Konopné apatyce na Žižkově v Praze. V druhé části TK bude také oficiálně představen volební program ČPS, kampaň a lídři kampaně Ivan Bartoš (ČPS) a Dušan Dvořák (Konopí je lék, o.s.).

Srdečně vás všechny zveme.


Za mediální odbor ČPS


Adresa a datum konání TK:

Tisková konference se uskuteční ve čtvrtek 22.4. od 11.00 v Konopné apatyce na adrese:

Ateliér Alf,
První česká bezbariérová škola a studio pro dospělé otevřené i lidem s handicapem
Bořivojova 90
Praha 3 - Žižkov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama