Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2020 22:29:00

Kontaktní centra pomohou lidem, ohroženým bytovou nouzí

Kontaktní centra pomohou lidem, ohroženým bytovou nouzí

Hlavní město Praha podpoří kontaktní místa pro bydlení na území městských částí Praha 3 a Praha 7.

 Radní dnes projednali poskytnutí neinvestiční účelové dotace ve výši přibližně 3,9 milionu korun na personální zajištění provozu těchto míst do konce roku 2022. Materiál bude ve čtvrtek schvalovat zastupitelstvo.

Kontaktní místa pro bydlení jsou jedním z prioritních nástrojů řešení bytové nouze na území hlavního města. Nabízejí či budou nabízet dávkové, dluhové a právní poradenství, realitní zprostředkování a pomůžou zájemcům se zorientovat v nabídkách bytů nebo vyplnit žádost o byt ve správě městské části nebo magistrátu. Jsou středobodem projektu integrovaného systému řešení bytové nouze, který Praha realizuje od roku 2020 do roku 2022 z dotace z Operačního programu Zaměstnanost.

„Při řešení příčin i důsledků bezdomovectví se inspirujeme úspěšnými tuzemskými i zahraničními projekty. Kontaktní centra pro bydlení jsou základním prvkem systému řešení bytové nouze například ve Skotsku,” uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Projekt se zaměřuje na osoby ohrožené a potenciálně ohrožené bytovou nouzí, jako jsou například nízkopříjmoví senioři, invalidé nebo rodiče samoživitelé.

Městské části Praha 3 a Praha 7 už dříve deklarovaly ochotu řešit bytovou nouzi ve spolupráci s hlavním městem uzavřením Memoranda o spolupráci při řešení bytové nouze na území hlavního města Prahy. Příspěvek na provoz kontaktních center pro bydlení v budoucnu dostanou i další městské části, které se zapojí do projektu hlavního města. Na území hlavního města je dle odhadů přes 12 tisíc lidí ohrožených závažnou bytovou nouzí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama