Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2020 13:49:00

Pražští radní projednali další dotace na výstavbu a opravy bytů v městských část

Pražští radní projednali další dotace na výstavbu a opravy bytů v městských část

Pražanům bude díky dotacím nově k dispozici 58 bytů a skrze rekonstrukce bytových domů dojde ke zkvalitnění bydlení na území několika městských částí. Další ubytovací kapacity navíc vzniknou opravou a rekolaudací bývalé ubytovny.

Pražští radní včera totiž souhlasili s uvolněním dalších peněz z Fondu rozvoje dostupného bydlení, který slouží ke zkvalitňování dostupného bydlení na území hl. m. Prahy.

„Podle projednaných materiálů by hlavní město mělo poskytnout  účelové investiční dotace v celkové výši téměř 105 milionů korun městským částem Praha 7, Praha 10, Praha-Lysolaje, Praha 3 a Praha-Vinoř. Zvláštní kapitolou je dotace 73 milionů korun městské části Praha 11 na celkovou rekonstrukci bývalé ubytovny Sandra,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský. Materiály bude v polovině října schvalovat pražské zastupitelstvo.

Největší část peněz půjde na rekonstrukci bývalé ubytovny Sandra v Praze 11. Hlavní město Praha tuto akci již v minulosti podpořilo dotací ve výši 230 milionů korun a půjčkou ve výši 100 milionů korun. Kvůli tomu, aby mohla být provedena celková rekonstrukce včetně zateplení, výměny oken a rekonstrukce koupelen, si městská část nyní požádala o další peníze z fondu. Po rekonstrukci a rekolaudaci na bytový dům by městská část měla mít k dispozici 174 nových bytů.

Za peníze poskytnuté ostatním městským částem bude rekonstruováno 49 prázdných bytů, které jsou dnes v neobyvatelném stavu, a postaveno devět nových bytů. Konkrétně dojde k vybudování nových bytových jednotek a rekonstrukci bytového domu včetně prázdných bytů v Praze 7, rekonstrukci bytů v Praze 10, vybudování bytové jednotky v Praze-Lysolajích, rekonstrukci bytového domu v Praze 3 a výstavbě bytového domu v Praze-Vinoři.

„Pro rozdělování peněz na rozvoj dostupného bydlení v městských částech máme stanovené jasné podmínky. V tomto případě bude 74 nově vybudovaných nebo opravených bytů včetně části bývalé ubytovny natrvalo nebo po dobu desíti let v dispozici hlavního města Prahy,“ doplnil radní Adam Zábranský.

Prostředky z Fondu rozvoje dostupného bydlení pomáhají s veřejnou bytovou výstavbou a s opravami již existujících bytových jednotek a domů, které jsou v majetku hlavního města Prahy, a domovů pro seniory, domovů se zvláštním režimem a dalších pobytových kapacit sociálních služeb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama