Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2020 15:38:00

Prioritou zůstávají pronájmy pro rodiny a rodiče samoživitele

Prioritou zůstávají pronájmy pro rodiny a rodiče samoživitele

Jedním z dlouhodobých cílů koalice je zvyšování dostupnosti bydlení. Rostoucí ceny nájemného nejvíce zatěžují nájemce s nižšími příjmy, zejména seniory a neúplné rodiny s dětmi.

Město proto pracuje na tom, aby žádná rodina s dětmi a žádný senior v Praze nežili na ubytovně.

Město pomáhá potřebným mimo jiné tak, že jim dává možnost získat pronájem městského bytu. „Za toto volební období jsme pronajali 138 sociálních bytů, z toho 71 rodinám. Z nich šlo ve 43 případech o rodiny samoživitelů a v 28 případech o úplné rodiny se dvěma rodiči,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský s tím, že Praha aktuálně řeší pronájem sociálního bytu s dalšími 37 rodinami samoživitelů a 25 úplnými rodinami.

Další prioritou současné koalice je rekonstrukce dlouhodobě neopravených bytů v majetku hlavního města. Během prvních čtyř měsíců letošního roku bylo opraveno 87 těchto bytů. Za stejné období v loňském roce jich město opravilo 39, tempo oprav bytů se tedy výrazně zrychlilo. Praha zároveň rekonstruuje zanedbané bytové domy. Už v roce 2019 došlo meziročně k navýšení výdajů na opravy a rekonstrukce bytového fondu z 271 milionů Kč na 331 milionů Kč. Letos chce do oprav a rekonstrukcí bytů Praha vložit celkem 624 milionů Kč. Do konce tohoto volebního období by město rádo zrekonstruovalo všechny zatím neopravené městské byty a provedlo potřebné rekonstrukce bytových domů.

„Na pomoc Pražanům v oblasti bydlení chceme také vytvořit integrovaný systém řešení bytové nouze. Pro město jsme na projekt získali 45 milionů korun z evropských fondů a plánujeme například rozšíření sítě kontaktních míst pro bydlení, vznik nadačního fondu pro podporu bydlení či vznik sociální realitní agentury,“ doplňuje radní Adam Zábranský.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama